ВизиткаЕвгений Гълъбов е съосновател и главен изпълнителен директор на .

...
ВизиткаЕвгений Гълъбов е съосновател и главен изпълнителен директор на .
Коментари Харесай

Даваме конкурентно предимство на класическия ритейл спрямо чистите онлайн търговци

Визитка Евгений Гълъбов е съосновател и основен изпълнителен шеф на. През 2018 година съосновава " Ай Ар Зет Сълюшънс " - софтуерна компания, която основава и развива - платформа за омниканално преживяване при обслужването на клиенти. Той е управител и бизнесмен с над 20-годишен опит на управителни позиции в компании от региона на електронната търговия, производството на машини и уреди и ръководството на огромни търговски вериги като " Техномаркет България ", водеща компания в продажбите на черна и бяла техника.Евгений Гълъбов ще бъде преподавател на, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 8 юни т.г. Повече за събитието и регистрацията може да видите. Визитка Евгений Гълъбов е съосновател и основен изпълнителен шеф на. През 2018 година съосновава " Ай Ар Зет Сълюшънс " - софтуерна компания, която основава и развива - платформа за омниканално преживяване при обслужването на клиенти. Той е управител и бизнесмен с над 20-годишен опит на управителни позиции в компании от региона на електронната търговия, производството на машини и уреди и ръководството на огромни търговски вериги като " Техномаркет България ", водеща компания в продажбите на черна и бяла техника.Евгений Гълъбов ще бъде преподавател на, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 8 юни т.г. Повече за събитието и регистрацията може да видите. Как се трансформира омниканалният метод в ритейл бранша и къде виждате мястото на Diginovo в тази нова среда?
- Омниканалният метод в ритейл бранша претърпява обилни промени, защото упованията на потребителите и софтуерният напредък не престават да оформят промишлеността. Наблюдаваме следните вектори, по които се развива омниканалният метод в ритейла:

Безпроблемна интеграция (Seamless Integration): Ритейлът се концентрира върху основаването на безпроблемна интеграция в разнообразни канали като физически магазини, уеб страници, мобилни приложения и платформи за обществени медии. Целта е да се даде на клиентите консистентно преживяване и опция за безпроблемно прекосяване сред каналите по време на извършване на покупки.

Персонализиране: С помощта на разбор на данни и информация за клиентите търговците се стремят да персонализират извършването на покупки във всички допирни точки. Това включва целеви маркетингови акции, персонализирани рекомендации и персонализирани промоции, всички ориентирани към даване на самостоятелно преживяване на обособените клиенти.
Реклама
" Kупи онлайн, вземи от магазин " (Click-and-Collect): Популярността на услугите Click and Collect нараства непрекъснато. Тя разрешава на клиентите да вършат покупки онлайн и по-късно да вземат своите поръчки на комфортно място, постоянно физически магазин. Тази интеграция на онлайн и офлайн канали обезпечава улеснение за клиентите и разрешава на търговците да употребяват по-ефективно своята съществуваща магазинна мрежа.

Добавена действителност (AR) и виртуална действителност (VR): Тези технологии се употребяват за възстановяване на омниканалното преживяване посредством даване на опция за виртуално експериментиране, интерактивни демонстрации на артикули и виртуални обиколки на магазини . Чрез разбъркване на физическата и цифровата сфера AR и VR оферират в действителност завладяващи преживявания, които преодоляват празнината сред онлайн и извършването на покупки в магазина.

Социалните мрежи: Платформите за обществено другарство се трансформират в неразделна част от извършването на покупки. Търговците употребяват неповторимите функционалности на тези платформи, с цел да дадат опция на клиентите да откриват, разучават и купуват артикули непосредствено в тях. Така тази технология редуцира значително пътя сред намирането на продукта и покупките му. Вдъхновени от лайв стрийминга в обществените медии, в последно време се постановат и стрийминг продажбите, които са нов и по-ефективен прочит на телепродажбите. Чрез него потребителите могат да задават въпроси, да видят оценките за продукта на други консуматори и да купят в действително време. В Китай този способ на търговия е натрапен, само че останалата част от света занапред усеща неговата мощ.

" Последната миля ": Търговците се стремят да реализират еластичност в доставките, с цел да отговорят на изменящите се желания на клиентите. Това включва предложение на доставка в същия ден, разпределение на пратките сред разнообразни куриерски компании, разполагане на шкафчета за взимане на колета и изследване на новаторски решения за " последната миля " в доставките като дронове и самостоятелни транспортни средства.
Реклама
Тези промени в омниканалния метод отразяват напъните на промишлеността да даде на клиентите унифицирано и комфортно извършване на покупки, което надвишава обичайните граници сред онлайн и офлайн канали. Възприемайки тези трансформации, търговците на дребно могат да останат конкурентоспособни във все по-дигитална и насочена към клиента среда.

Изкуствен разсъдък: Все още следва да забележим по какъв начин тази технология ще се развие и какви ще са приложенията в омниканалното прекарване, само че към този момент се вижда потреблението на виртуални асистенти, като за момента са повече или по-малко разговорни интерфейси (conversational dialogue), само че с развиването в тази сфера има капацитет да навлезе съществено в процеса на избор, който прави клиентът, както и развиването на виртуалния помощник в по-интелигентен подобен.

e платформа за омниканално преживяване, основана точно за да построи мост през празнината сред физическия и онлайн магазина на съвсем всеки търговец. Чрез нея даваме опция на клиентите да получат онлайн същото преживяване, което биха получили като посетят физически обект, а на консултантите в магазините да продават по едно и също време офлайн и онлайн. Често осъществяването на онлайн поръчките, или така наречен фулфилмънт, се реализира от физическите търговски обекти на ритейлърите, а не от складовите им бази. Тогава продавач-консултантите би трябвало да извършат тежката работа, без обаче да получат съответния бонус при продажбата, което въздейства на тяхната мотивация.
Защо решението ви е революционно?
- Даваме конкурентно преимущество на класическия ритейл по отношение на чистите онлайн търговци. Класическият ритейл все по-трудно устоя на увеличаващите се разноски за прехрана на физическите обекти като наеми и комунални разноски, само че най-много на разноските за прехрана и асортимент на личен състав.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР