ВизиткаЕмил Киров е възпитаник на Техническия университет в София и

...
ВизиткаЕмил Киров е възпитаник на Техническия университет в София и
Коментари Харесай

Schneider Electric доставя оборудване и за малки EDGE, и за големи центрове за данни

Визитка

Емил Киров е ученик на Техническия университет в София и още от началото на кариерата си е част от Schneider Electric. Постъпва в компанията като стажант и за съвсем двадесетте години в нея минава през разнообразни позиции и образования. Има забележителен опит в ръководството на екипи, както и в работата по планове в сградния и индустриалния бранш. От три години управлява ИТ направлението на компанията за България, Албания, Северна Македония и Косово, част от което е и марката APC by Schneider Electric.

Все повече компании се ориентират към облачни услуги, както и към по-малки периферни (edge) центрове за данни. Какви решения предлага APC by Schneider Electric за облачните снабдители?
- Дигитализацията на актуалния свят изисква построяването и потреблението на хибридни структури, в които облачните услуги и локалните центрове за данни са свързани и взаимодействат непрестанно. Schneider Electric е сложен снабдител на съоръжение за създаване на инфраструктурата както на дребни EDGE центрове, по този начин и за огромни центрове за данни. Нашите разнородни архитектури включват както микроцентрове за данни, по този начин и фабрично създадени, разширяеми центрове за данни от контейнерен вид, които разрешават бързо, елементарно и безвредно пренасяне на цялото оборудване при естествени бедствия и други рискови обстановки. Schneider Electric е единственият производител в международен мащаб, който може да даде повече от 60% от нужния хардуер, който включва електрическото зареждане приблизително и ниско напрежение, подсигурява резервираността му и обезпечава микроклимата на работната ИТ среда.

Нашето портфолио включва и артикули като двоен под за улеснен достъп на кабелите и съставените елементи на климатизацията, шкафове и стелажи за дейното ИТ съоръжение, захранващи шинопроводи и разпределителни модули, както и всички нужни системи за ръководство, мониторинг и оптимизация на процесите. Използването на типово изпитани решения от един сложен снабдител е преимущество от позиция на съвместимостта на оборудването и обезпечава нараснала сигурност.

Какви нововъведения предлага компанията, с цел да подкрепи операторите при разгръщането на IOT инфраструктури и 5G мобилни мрежи?
- За водещите компании, профилирани в региона на телекомуникациите и колокационните услуги, сигурността и успеваемостта са от основно значение. Те ни се доверяват, тъй като за тях е от сериозна значимост да подсигуряват непрекъсваемостта на облачните услуги, като в същото време се стремят да усъвършенстват своите разноски. По тази причина през последните години влагаме в построяването на личен сервизен отдел, развиваме цифровите сервизи и отдалечени услуги, които предсказват спешните обстановки и понижават броя на непредвидените спирания. Разполагаме както с местен център за мониторинг, по този начин и с интернационалните сервизни онлайн платформи за консултация. Те дават оценка на данните, които постъпват от нашите клиенти, на база статистически разбор на получената информация от сходно съоръжение, конфигурирано в целия свят. По този метод могат да се открият аномалии, които водят до механически проблеми, и да се подхващат превантивни ограничения. Предлагаме новаторски решения и оказваме помощ нашите клиенти да реализират енергийно и качествено показване на високо равнище, което води до по-добри бизнес резултати. Развиваме за тях стратегии за резистентност посредством стратегическо обмисляне, следене на въглеродния отпечатък, ръководство на веригата за доставки и услуги.

Какви решения оферирате за автоматизирано планиране на електрозахранването за центрове за данни?
- Както загатнах, Schneider Electric е производител на електрическо и ИТ съоръжение и системи, които са основа за създаване на сложни решения в областта на центровете за данни. По отношение електрозахранването последната версия на софтуера EcoStruxure Power Design (познат като Ecodial) оказва помощ на проектантите да усъвършенстват апаратурата и разноските, като понижава времето за планиране. За ИТ инфраструктурата разполагаме с онлайн портала Design Portal, който оказва помощ за проектирането, конфигурацията и подбора на решения на Schneider Electric. Създадохме и конфигуратор за бързо и елементарно правене на EDGE планове.

Използваме програмен продукт за прецизната климатизация, който проектира придвижването на въздушните потоци, пресмята температурните зони и обезпечава вярното действие на охлаждащата система. Също по този начин имаме приложения за оценяване на енергийната успеваемост на центровете за данни посредством пресмятане на главните два индикатора - Power Usage Effectiveness (PUE) и Data Center Infrastructure Efficiency (DCIE). Индикаторът PUE демонстрира общото количеството сила, употребявано за зареждане на даден център, по отношение на изразходваното количество сила за ИТ оборудването, като задачата е този коефициент да бъде по-близо до 1.

Увеличеното ползване на електрическа енергия от UPS-и, вентилатори, помпи, трансформатори, осветяване и други спомагателни системи се отразява отрицателно на това съответствие. Показателят " Ефективност на инфраструктурата на дейта центъра " (Data Center Infrastructure Efficiency, DCIE) дефинира общата успеваемост на изчислителния център в процентно изражение, разделяйки енергийните разноски на ИТ оборудването от общите разноски за употреба на центъра. Не на последно място, екипът от експерти на Schneider Electric може да предложи най-подходящото техническо решение и да изготви цялостната идея, отговаряща на съответните потребности на нашите клиенти, в това число и при нужда от узаконяване по Uptime Institute.

Изчислителните запаси изискват от ден на ден сила, която да бъде ръководена гъвкаво. Как може да помогне APC за следенето на енергийните потребности на динамично изменящите се работни натоварвания?
Тази тематика е изключително настояща през днешния ден и всеки един от нас е извънредно подвластен от цената на електрическата сила. Тя се отразява както на нашето всекидневие, по този начин и във всяко бизнес начинание. Независимо дали става въпрос за енергоемки производства, или за огромни центрове за данни, е изключително значимо точно да се възнамерява потреблението на електрическа сила, да се наблюдават разноските и да се понижават загубите. Световната наклонност при центровете за данни е те да стават все по-големи заради нараствания продан на информация и възходящата нужда от облачни услуги, което води и до по-голяма консумация на електрическа сила.

Според McKinsey Global Institute общата консумация на електрическа сила в света за ИТ приложения е повишена от 600 TWhr през 2015 до 1400 TWhr през 2020, което значи повече от два пъти нарастване на потреблението в границите на пет години. Оптимизацията на оперативните разноски (OPEX) стартира още от процеса на обмисляне, планиране и създаване на центъра за данни (CAPEX). Това е стадият, когато би трябвало да бъде тъкмо бюджетирано и внедрено надеждно съоръжение с висок КПД, отговарящо на всички условия за енергийна успеваемост и позволяващо връзка и взаимоотношение със актуалните системи за мониторинг и ръководство. Ефективността също зависи от вярното систематизиране на дейните ИТ товари и уравновесеното потребление на потенциала на центъра за данни.

По време на самата употреба с изключение на функционалността на оборудването е значима и неговата безотказност, защото са неприемливи изключвания и непредвидени спирания. Софтуерните платформи на Schneider Electric могат да бъдат скъп асистент, тъй като е от първостепенно значение нашите клиенти да дават качествена и сигурна услуга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР