Визитка започва работа в АСБИС България през 2016 г. като ...

Logitech – бъдещето на видеоконферентните решения започва днес/>

Визитка започва работа в "АСБИС България" през 2016 г. като продуктов мениджър, отговарящ за Microsoft cloud продуктите. През годините той управлява решения и продукти на различни доставчици, свързани с дигиталната трансформация. От края на 2019 г. заема длъжността мениджър "Бизнес развитие" за видеоконферентните решения на Logitech за България. В последната година бизнесът и образованието преминаха в онлайн режим на работа. Как това промени пазара на видеоконферентни продукти и решения?- Пазарът на видеоконферентни решения беше променен от спешната нужда за инструменти, с които голяма част от обществото трябваше да продължи нормално своите работни и учебни процеси. Тези, които имаха възможност да работят и учат от вкъщи, се нуждаеха спешно от уеб камери, микрофони и слушалки, които спомагат за по-естествена връзка с колеги, партньори, клиенти, учители и съученици. Служителите в бизнеса и образованието, които останаха в офисите и училищата, също имаха нужда от видеоконферентни системи, благодарение на които лесно да общуват с останалите. Според данни на Frost & Sullivan преди 2020 г. едва 5 % от служителите са работели от вкъщи или не на пълно работно време. Докато през последната година този брой достигна над 50% и вероятно ще остане повишен за неопределено време.
Както ръководителите на компаниите и организациите, така и техните служители лесно се адаптираха към тази промяна благодарение на функционалностите и удобствата, които предлагат видеоконферентните решения днес. Тези продукти премахват всички комуникационни бариери както в бизнеса, така и в образованието.
Видеоконферентните продукти вече не са екзотика, а често срещано решение. Какво предлага в това направление Logitech?
- Голяма част от клиентите, които имаха опит с такива продукти, знаеха от миналото, че видеоконферентните системи са сложни за инсталация, трудни за употреба, ограничени за различни конферентни платформи и скъпи за поддръжка. Компанията Logitech помогна тези страхове да бъдат преодолени, като създаде достъпно портфолио от видеоконферентни продукти, които работят безпроблемно с всички конферентни платформи и са лесни за инсталация, поддръжка и работа. Благодарение на разнообразнобразието и достъпните цени на продуктите на Logitech все повече компании и организации оборудват своите различни по размер стаи: от малки стаи за 2 до 3 участници до големи конферентни зали за 20 до 46 участници.
Кои са най-търсените продукти от портфолиото на видеоконферентните решения на Logitech през последната година?
- Разбира се, че очакваният отговор тук е уеб камери и слушалки. Те бяха най-търсените продукти през месеците, когато голяма част от работещите в сферата на бизнеса и образованието премина изцяло онлайн. Но, за да се случват плавно тези работни и учебни процеси, много служители останаха в офисите и училищата и имаха нужда от по-големи видеоконферентни системи. Наблюдава се повишено търсене за всички видеоконферентни решения, защото всяко от тях има своята роля в спомагането за по-лесно и по-естествено протичане на бизнес процесите в тези нови условия и предизвикателни времена.

Източник: capital.bg