Визитка Димитър Михайлов е магистър Стопанско управление. Работи за К-експрес

...
Коментари Харесай

Планираме нов тип обекти за бързо хранене и доставки по домовете

Визитка Димитър Михайлов е магистър " Стопанско ръководство ". Работи за " К-експрес " ЕООД от 2011 година, като в последните три години е шеф на сдружението. Г-н Михайлов, " К-експрес " ЕООД работи на българския пазар към този момент над десетилетие - по какъв начин се промени бизнесът за този интервал и по какъв начин се справихте в последната спешна година?
Промени се търсенето - трансформираха се вкусовите желания на хората, което е обвързвано, от една страна, с навлизането на интернационална кухня и, от друга, с ориентацията на хората към здравословен метод на живот, в частност хранене. Дори и при обичайна кухня се следят промени на рецептите и овкусяването на храната. А последната година беше сложна за всички в сектора, само че поддръжката на нашите сътрудници оказа помощ за запазването на мащаба на бизнеса ни. В резултат на рецесията оптимизирахме и някои от работните процеси, в това число стартирахме доставки по домовете, които не престават да нарастват.
На какви обекти залагате - повече зони за самообслужване, дребни кулинарни щандове?
- Целта ни е да доближаваме до повече клиенти, по тази причина развиваме два вида обекти в цялата страна - кулинарни щандове, позиционирани в комерсиалните галерии на верига хипермаркети, и заведения за хранене в бизнес центрове. По време на рецесията реализирахме пилотно и обекти с пряк достъп от улицата и на food court в молове, тъй че да сме още по-близо до клиентите си, като желанията ни са да увеличим броя им.
Разкажете повече за желания от " К-експрес " ЕООД бизнес модел.
- Повечето от нашите обекти оперират на франчайз. Предпочитаме този бизнес модел, защото разрешава по-бързо развиване на веригата и ръководство на търговски обекти в страната. От позиция на финансовата инвестиция предлагаме гъвкави решения - наши сътрудници могат да бъдат финансови вложители, както и кулинарни фенове, от които не пожелаваме огромни инвестиции и първични вложения, а подборът е на база техните пристрастеност и умения в кулинарията, които след това надграждаме. Основно преимущество за нашите сътрудници е съществуването на построен модел за ръководство на обектите, включващ богат рецептурник. Влизаш - следваш - печелиш!
През м.г. започнахте ребрандиране на заведенията с марката RepEat - какво ви предизвика да вземете това решение, какво е посланието към клиентите?
- Промяната в трендовете на хранене и проектите ни за развиване на видовете обекти, тъй че да доближаваме до повече клиенти, предизвикаха основаването на марката RepEat, до момента в който до този миг марката K-express се асоциираше от нашите лоялни клиенти най-вече с българска национална кухня. Понастоящем са ребрандирани 80% от обектите ни. Очакванията ни са да запазим актуалните си клиенти и да притеглим нови, като им предлагаме доста по-голямо многообразие от усети.
Тази година в партньорство с " Талар фуудс " ЕООД започнахте работа по нова линия артикули под марката RepEat Home Deli, какво включва тя?
- Линията артикули под марката RepEat Home Deli е ориентирана към предлагането на подготвени храни, включващи ястия и супи, изцяло подготвени за консумация, които единствено би трябвало да се затоплят. Към момента портфолиото включва безмесни и месни супи и няколко типа пасти по типичен италиански предписания. Храните се създават в обезпечено предпазена среда, по технология, при която не се влагат консерванти за съхранението им, както и оцветители, което ги прави подобаващи за консумация и от най-малките ни клиенти. Тези кулинарни артикули са вкусни и подобаващи за дълготрайно хладилно предпазване у дома. Клиентите ни могат да ги намерят и опитат в комерсиалната мрежа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР