Визитка Анна Габровска се присъединява към Филип Морис България през

...
Коментари Харесай

Анна Габровска: Кризата промени начина ни на работа и ни стимулира да развием по-висока скорост към промените

Визитка Анна Габровска се причислява към " Филип Морис България " през 2019 година след 18 години професионален опит в региона на човешките запаси в огромни интернационалните компании, измежду които " Кока-Кола ХБК България " и " Делойт България ". Габровска е социолог по обучение, само че стартира кариерата си като публицист. По настоящем управлява отдела, който дава отговор за грижата за чиновниците и вътрешната промяна в " Филип Морис Интернешънъл ", в осъществяване на визията на компанията за създаване към бъдеще без пушек.Габровска ще взе участие в дискусионния панел на уебинара на " Капитал " и " Кариери ". Събитието ще се организира на 23. април и е втората цифрова среща от серията. Форматът е правоприемник на утвърдилия се във времето HR&Leadership Forum и включва няколко мастъркласове и цифрови полемики, предхождащи огромната хибридна конференция на 28. октомври. Промени ли COVID-19 организацията на работа във вашите офиси и търговски обекти и по какъв начин това засегна общуването сред хората в тях?
Тази рецесия промени метода ни на работа и в случай че погледнем от позитивната страна, тя ни подтиква да развием по-висока скорост във връзка с измененията. Сега процесите ни са разнообразни, даже в някои връзки са по-ефективни в разбирането и достигането на потребителите ни. Търсим разнообразни способи за връзка с тях, тъй като за нас е извънредно значимо да чуваме и разбираме какво споделят и какво желаят те. Колегите, които работят с клиентите, станаха даже по-гъвкави и в този момент са способни да поемат разнородни задължения. Винаги сме подхождали с внимание към здравето и сигурността на сътрудниците ни, това по формулировка е първи приоритет, само че през последната година зае голяма част от напъните ни. Приспособихме се, бяхме новаторски, изградихме нови умения за другарство. Това, което се резервира, е желанието да сме дружно, да сме част от екипите ни, да си оказваме помощ взаимно и да продължим да сме сполучливи, макар всички компликации.
Смятате ли, че коронавирус рецесията ще докара до трайна смяна във усещането ни за офис и ще пренареди йерархията на задачите, за които употребяваме работните пространства? Какво значи това за Philip Morris - България?
Йерархията на задачите ни ще бъде водена от два съществени детайла. Единият е да запазим чиновниците си здрави и предпазени, без значение от събитията. Другият е да продължим да построяваме бъдеще без пушек, като разбираме и работим в услуга на клиентите си. Да, офисът няма да е подобен, какъвто го помним. Но офисът в действителност е събирателно значение за мястото, където сме дружно, градим тактика, гоним резултати, взаимодействаме, творим, опитвам и се забавляваме. Сега намираме други способи да поддържаме връзка, да градим взаимоотношения.

Дигитализацията нахлу в персоналното ни пространство, в домовете ни, само че, въпреки това, ни даде нови и доста забавни благоприятни условия за другарство. Бъдещето пред нас, като чиновници на компанията, е да работим в хибридна среда - ще можем да оставаме у дома, само че ще можем да употребяваме и офис пространствата. Истината е, че в случай че желаеме да продължим да бъдем първи в бизнеса, е добре да запазим опцията за надграждане на хрумвания, да продължим да сме ефикасни в ръководството на плановете и работата на екипите, а това може да се случва единствено в случай че сме дружно физически. Ще търсим салдото за всеки от чиновниците си, като той ще има опция да работи в някои от дните от седмицата от вкъщи си, а в други дни неговият управител ще може да подтиква работата на екипа в офиса. Ние назоваваме този метод SMART working.
Много компании по света започнаха да провеждат разнообразни видове виртуални събития, с цел да насърчат неофициалното другарство сред екипите си в изискванията на отдалечена работа. Споделяте ли този опит и за какво е значимо това?
Важно е, тъй като единствено в случай че останем дружно, можем да продължим да сме сполучливи. Заедността има разнообразни измерения - да реализираме и честваме триумфите си дружно, да работим дружно и да споделяме отговорността на взетите решения, да поддържаме връзка ползотворно като хора, а не просто като чиновници или съгласно позициите си в йерархията. И да, даваме опция и подтикваме многообразни способи за другарство - в случай че стартираме с постоянното събиране на чиновниците за показване на последните ни резултати, в което отваряме платформа за отворени въпроси и полемика, през специфични вътрешни ефирни излъчвания, в които въвличаме и вътрешни и външни вдъхновяващи водачи, кафе и свободни полемики с нашия изпълнителен шеф, ден на отворените порти с функционални мениджъри, интерактивни образования, постоянни функционални срещи и така нататък
Ковид рецесията форсира диалога и насърчи напъните на бизнеса за възстановяване на благосъстоянието на чиновниците, в това число в психически проект. Доколко тази тематика е значима за Philip Morris България и какви са вашите практики?
Правим го с грижа. Фокусът ни е в това да създадем непоклатимост и принадлежност към организацията. За да може това да се случи в професионална среда е значимо всичките ни чиновници да знаят каква е нашата тактика и какви са задачите ни. В началото на тази година разработихме и изпълняваме проект по шерване на тактиката до всеки чиновник. Освен че я обяснихме, осигурихме и развой, в който всеки да знае какъв е неговият съответен принос към осъществяването на тази тактика, всеки да има ясни цели. По този метод всички ние знаем в каква посока желаеме да движим компанията. Регулярно споделяме данни за развиването на резултатите ни. Това основава чувството за непоклатимост, когато човек знае защо работи, какво желае да реализира в бъдеще. Когато приказваме за богатство на чиновниците, ние мислим както за физическо, по този начин и за ментално богатство. За физическото се грижим с обезпечаването на всичко належащо, с цел да може сътрудниците да са спокойни в офиса по време на COVID-19 рецесията. Заедно с това осигурихме опция всеки от тях да оформи и домакински офис.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР