Визитата в САЩ на главния прокурор Сотир Цацаров и безалтернативния

...
Визитата в САЩ на главния прокурор Сотир Цацаров и безалтернативния
Коментари Харесай

Цацаров и Гешев си издействали визита в САЩ заради разследването Русофили?

Визитата в Съединени американски щати на основния прокурор Сотир Цацаров и безалтернативния претендент за поста му Иван Гешев не трябва да се преглежда като знак за поддръжка към Гешев. Посещението е бил поискано от Цацаров, за се обсъдят данни по отношение на така наречен дело " Русофили ", заяви във вторник българската секция на Свободна Европа, базирайки се на почитан западен посланик, поискал да резервира анонимност.

" Това посещаване не би трябвало да бъде одобрявано като някакво обръщение, без значение в каква посока, за съответен претендент. Фактът, че има единствено един претендент в процедурата за избор на основен прокурор, буди безпокойствие за самия развой. Трябва да има избор в един либерален развой, а когато няма избор, това буди безпокойствие ", декларира той.

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са в Съединени американски щати от началото на седмицата, само че прокуратурата огласи тази информация едвам на третия ден от визитата.

Заедно с тях са шефът на ДАНС Димитър Георгиев, шефът на разузнаването Атанас Атанасов и краткотрайният шеф на военното разузнаване Велко Атанасов.

Срещите им във Вашингтон са били проведени от американското Министерство на правораздаването, част от което са основният прокурор и ФБР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР