Визитата на Зеленски беше важна и необходима, тя не се

...
Визитата на Зеленски беше важна и необходима, тя не се
Коментари Харесай

Историк: От държава „на кантар“ в мнението си за войната, България вече подкрепя Украйна публично

Визитата на Зеленски беше значима и нужна, тя не се състоя, с цел да завоюва България или Украйна от нея. И двете страни обаче завоюваха от тази аудиенция, тъй като тя легитимира помощта ни за Украйна, легитимира и страната ни като член на НАТО и Европейски Съюз,. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria историкът и анализатор Явор Сидеров.

Володимир Зеленски е политик, който сега е извънредно известен в международен мащаб и с визитата му у нас бяха легитимирани напъните, които България като съдружник прави, с цел да подкрепи отбраната на Украйна, съобщи Сидеров.
Украинската облага от визитата е доста по-практическа от българската, има една твърда сделка за продължение на военната поддръжка от България към Украйна и това е безспорна облага. Друга изгода е това, че още една страна, която до този миг беше на кантар, поддържа Украйна към този момент обществено.
Президентът Радев се опита да показа тази среща с Володимир Зеленски като натрапена му, както и това, че се е опитал да отбрани националния интерес, по този начин, както го схваща той,  по време на срещата.

В рамките на Европейски Съюз и НАТО визитата на Зеленски у нас беше доста огромна победа на държавното управление, доста огромна PR победа на държавното управление. То сподели на страните-партньори, че България има ясна концепция какво прави и за какво го прави, сподели Сидеров. В рамките на вътрешната политика обаче българското общество е трагично разграничено по тези тематики, изясни той. На фона на всички опасности на държавното управление обаче, като стартираме от неговото сформиране и сглобката му, и се мине през  трусовете в правосъдната система, това, което се случи мина в границите на външнополитически овации и вътрешнополитически дюдюкания, сподели още анализаторът.

Целия диалог вижте във видеото. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР