Визитата на военния министър и износът на нефт предизвикаха напрежение

...
Визитата на военния министър и износът на нефт предизвикаха напрежение
Коментари Харесай

Напрежение в НС заради визитата на военния министър в Украйна и износът на горива


Визитата на военния министър и износът на петрол провокираха напрежение в Народното събрание.

Междувременно два енергийни закона, свързани с работата на , бяха признати на първо четене. Първият е импортиран от ‚Демократична България “, той предлага да се наложи държавен действен надзор върху работата на рафинерията у нас. Вторият закон е препоръчан от Движение за права и свободи и вкарва възбрана за експорт на петрол и нефтопродукти.

„ С какви задания и по каква причина министърът на защитата е в Украйна. Притеснителното е, че научаваме за това посещаване от украинските медии. Нека господин премиера да пристигна тук и да изясни “, съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

От „ Продължаваме промяната “ оповестиха, че не са знаели за визитата в Киев. Повод за втората тематика в зала стана концепцията на Движение за права и свободи за възбрана на експорт на нефтени артикули.

„ Предлага се възбрана на износа на недопечен петрол и нефтопродукти, които са обект на дерогацията. Предлага се режим на облагане по Данък добавена стойност и акции, който да подсигурява внасянето в бюджета на дължимите вноски в къс период “, съобщи Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

„ От Българска социалистическа партия няма да подкрепим този законопроект. Разбира се, че „ Лукойл Нефтохим “ може да работи и с различен нефт, с изключение на съветски, само че огромният въпрос е по какъв начин ще стигне той до България “, съобщи Драгомир Стойнов от Българска социалистическа партия.

„ Срам ме е, че би трябвало да изпълняваме наставления и регламенти на откровени простаци в Брюксел “, сподели Стоян Таскалов от „ Възраждане “.

„ Поздравявам сътрудниците от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, че внезапно се загрижиха за Украйна, не за „ Лукойл “, не за Русия, само че за Украйна. Поздравления “, съобщи самостоятелният народен представител Явор Божанков.

А ГЕРБ и Политическа партия поддържаха плана на Движение за права и свободи.

„ Този спор наподобява на дебата за Украйна, тъй като единственото, което се чува, са политически тези и никакви доказателства, които да ги поддържат “, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ.

„ Има наказания от Европейски Съюз, ние сме член и би трябвало да приемем дали ще ги изпълняваме, или не “, сподели Искрен Митев от Политическа партия

Тепърва депутатите би трябвало да гласоподават още един закон - за определяне на държавен надзор върху „ Лукойл “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР