Визитата на севернокорейския лидер в Русия е знак за изолацията

...
Визитата на севернокорейския лидер в Русия е знак за изолацията
Коментари Харесай

Париж: Русия е в изолация, посещението на Ким Чен-ун го доказа

Визитата на севернокорейския водач в Русия е знак за изолацията на Москва. Това съобщи говорителката на френското министерство на външните работи Ан-Клер Льожандр, съобщи Франс прес.

„ Русия е изолирана до степен да се обръща към Северна Корея. Това е един доста мощен знак за нейната изолираност в интернационален проект “, добави Льожандр.

Севернокорейският водач дойде в Русия през днешния ден за среща с съветския президент Путин, напомня Франс прес. Според Вашингтон срещата би могла да завърши със съглашение за продажбата на оръжия в поддръжка на съветската военна интервенция в Украйна.

Ким отпътува от Пхенян с блиндиран трен в неделя вечерта. Това е първото му задгранично пътешестване след края на коронавирус пандемията. Той се видя с Путин през 2019 година във Владивосток по време на последното му задгранично пътешестване. Очаква се Ким и Путин да се срещнат в идните дни някъде в съветския Далечен Изток. Москва не прецизира нито датата, нито мястото на срещата.

Путин е в този момент във Владивосток за присъединяване в стопански конгрес, който завършва на следващия ден. После той ще посети космодрума " Восточни ", който е на към 1000 километра от Владивосток. Путин не посочи какво  ще прави там, само че съобщи през днешния ден, че има планувана стратегия и като стигне там, публицистите ще схванат каква е тя.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък заяви за съветски медии, че Путин и Ким ще дискутират деликатни въпроси, без да обръщат внимание на американските предизвестия, че в случай че се договорят за доставка на оръжия, ще бъдат наложени наказания, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР