Визитата на руския волоколамски митрополит Иларион Алфеев в България (на

...
Визитата на руския волоколамски митрополит Иларион Алфеев в България (на
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Визитата на руския митрополит Иларион е намеса във вътрешните ни работи

Визитата на съветския волоколамски митрополит Иларион Алфеев в България (на 9 и 10 октомври 2019 г.) , е директна интервенция във вътрешните работи на България и на външнополитическите ни връзки. Това съобщи пред Нова телевизия журналистът Любчо Нешков.

Почти по същото време Гръцката православна черква призна независимостта на Украинската черква. Този въпрос следва да бъде решен и ние да вземем решение.
 Има късмет за насрочване на договаряния за Европейски Съюз на Македония и Албания, уверен Любчо Нешков
Има късмет за насрочване на договаряния за Европейски Съюз на Македония и Албания, уверен Любчо Нешков

Нямаше да има Преспанско съглашение без Споразумението ни с Македония

Миналата седмица тук беше дясната ръка на съветския патриарх Кирил - митрополит Иларион , който даже дефинира кой би трябвало да бъде бъдещия патриарх на България , сподели Нешков, без да прецизира имена.

" Не директна интервенция, това е брутално оскърбление . Нещо повече, отиде се до там, да се твърди, че с помощта на тях ние имаме самостоятелна черква. Прощавайте, те имат Църква 6 века след Българската, която е основана през 927 година от н.е. ", съобщи Любчо Нешков.

Тази нощ Светия Синод на Руската православна черква заяви, че ще признава разколниците в Гръцката черква , сподели Нешков. Дестабилизацията стартира, безапелационен е той.

Волоколамският митрополит Иларион Алфеев бе в България по покана на Великотърновски университет " Св. св. Кирил и Методий " на конференция, отдадена на Руско-турската война от 1877 - 1878 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР