Визитата на Румен Радев в Русия е част от една

...
Визитата на Румен Радев в Русия е част от една
Коментари Харесай

Руската експанзия се засилва след оттеглянето на САЩ, смята анализатор

Визитата на Румен Радев в Русия е част от една по-обща политика, която ще бъде демонстрирана и в по-далечно бъдеще след отдръпването на Съединени американски щати от сцената. Българския президент съставлява страната ни, само че в неговата делегация нямаше представители на изпълнителната власт или на бизнеса. Така стоеше малко уединен. Не е хубаво политическото разделяне в България да бъде показвано и в интернационалното пространство.

Така анализаторът проф. Михаил Константинов разяснява в студиото на " България заран " формалната аудиенция на президента Румен Радев в Русия и срещата му с Владимир Путин.

Според Константинов сега България е в удобната позиция да отбрани ползите си, само че тези вътрешни боричкания могат да провалят всичко.

" Изискват се синхронни дейности на политиците у нас, с цел да просперира България. Съвсем скоро би трябвало да се позволи и енергийният проблем, който е много сериозен.

По думите на обществения антрополог Харалан Александров има прозорец за опция, която разрешава възстановяване на връзките ни с Русия.

" Радев беше много уединен на тази аудиенция. От едната страна стоеше Руската Федерация с цялата си мощност, а от другата президент, който като че ли не беше подсилен нито от страната си, нито от народа ", счита той.

Александров е безапелационен, че съветската агресия ще продължи, изключително на Балканите, с оглед отдръпването на Съединени американски щати от световната политика.

" Нормално е Русия да се опита да разшири въздействието си. Реално нишката България - Русия в никакъв случай не е била прекъсвана, просто не постоянно е била доста мощна. Важно е, че страната ни даде мощна кандидатура за районно водачество ", добави още анализаторът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР