Визитата на Макрон в Китай доведе до критиката на някои

...
Визитата на Макрон в Китай доведе до критиката на някои
Коментари Харесай

Макрон защитава интересите на ЕС в Китай

Визитата на Макрон в Китай докара до рецензията на някои в Европейски Съюз

" Не желаеме Европа да стане съпътстваща вреда при комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай. Така че е належащо да придвижим двустранните договаряния сред Пекин и Брюксел в този момент ", показва пред Рolitico представител на Елисейския замък. Затова френският президент Еманюел Макрон дойде в Китай през днешния ден с една значима цел – да подсигурява, че Европейски Съюз няма да бъде огромният губещ от задаващото се комерсиално помирение сред Съединени американски щати и Китай. Причината е, че европейските водачи са все по-разтревожени, че ще станат съществена цел на митата на американския президент Доналд Тръмп, в случай че Вашингтон и Пекин изгладят разликите си през идващите седмици.

Очакванията бяха Тръмп и китайският му сътрудник Си Цзинпин да подпишат първа фаза от комерсиалната договорка на среща в Чили през ноември, само че в този момент периоди са неразбираеми, откакто събитието беше анулирано поради митингите в страната. Американският президент употребява опасността на митата, с цел да принуди Китай да подписа съглашение, и Европейски Съюз се притеснява, че идната му стъпка ще бъде да се прицели в европейски индустриални браншове.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Разширяване на съдействието

Европа преглежда нападателните тактики на Тръмп в комерсиалната война като опция да разшири съдействието с Китай, като Брюксел желае да придвижи свое капиталово съглашение с Пекин. Това ще бъде във фокуса на визитата на Макрон, който ще участва на Панаира на интернационалната търговия в Шанхай, след което ще организира серия от двустранни диалози в китайската столица, написа Рolitico.

Френският президент не крие терзанията си от договорката сред Вашингтон и Пекин и загатна за вероятните опасности на срещата на Г-7 през август. Официално той приветства заформящата се сделка, само че и настоя на взаимна конференция с Тръмп по време на събитието, че европейските ползи би трябвало да бъдат взети поради: " Ще се опитаме да подсигуряваме, че това е добре за света и че нашите параметри са взети под внимание, което беше част от диалозите ни на срещата на Г-7 ".

Критики за визитата

Визитата на Макрон в Китай докара до рецензията на някои в Европейски Съюз. Двама европейски дипломати разясняват, че панаирът в Шанхай е чиста агитация, чиято цел е да завоюва поддръжката на Брюксел в комерсиалната война против Съединени американски щати. Един от дипломатите пита за какво френският президент е решил да пътува за азиатската страна, когато другите водачи в Европейски Съюз се въздържат да заемат страна в разногласието.

Представител на Елисейския замък обаче споделя, че построяването на връзки с Пекин е пътят напред за Европа: " След като панаирът цели да покаже, че Китай е отворен към интернационалните пазари, тогава дано го покаже посредством пазарен достъп в областта на храните, посредством прогрес в двете предпочитани покупко-продажби сред Европейски Съюз и Китай, посредством задължения към прозрачността и разговора в границите на Световната комерсиална организация ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР