Визитата на германския канцлер Ангела Меркел в Атина премина с

...
Визитата на германския канцлер Ангела Меркел в Атина премина с
Коментари Харесай

Скандал в Атина! Гръцки политици обвиниха директно Меркел в неправилна политика

Визитата на немския канцлер Ангела Меркел в Атина мина с самопризнание за прекомерни условия на Берлин към гърците в годините на икономическата рецесия. Част от гръцките политици непосредствено упрекнаха Меркел в неправилна политика.

Премиерът Мицотакис благодари на немския канцлер за опазване на положителните двустранни връзки, само че ѝ напомни и сериозни моменти във връзка с политиката на Берлин към Атина.

Меркел призна:

" Да, връзките сред Гърция и Германия бяха много оживени през последните няколко години, преминахме през разнообразни стадии. Най-трудният несъмнено беше, когато стабилността на еврото бе сложена под въпрос. Но най-после успяхме да намерим метод Гърция да остане част от Европейския съюз в продължение на 40 години, само че и да резервира еврото ".

Президентът Катерина Сакеларопулу също с детайл на рецензия сподели, че Гърция е платила висока цена за финансовата рецесия и " гърците са се чувствали самотни ".

Бившият финансов министър Янис Варуфакис, който напусна поста след пряк спор за икономическата политика на Берлин, а в този момент е водач на партията " Мера 25 " още веднъж бе изострен в изявлението си:

" Създаването на мита за " мързеливите гърци " е част от мощните опити на госпожа Меркел да скрие от всички, че немските банки са банкрутирали ".

Той разясни, че помощите за гърците са били за стабилизиране на немските банкови институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР