Визита. Дума: Папа Франциск: България винаги е била мост между

...
Визита. Дума: Папа Франциск: България винаги е била мост между
Коментари Харесай

Папа Франциск: България винаги е била мост между Изтока и Запада; Тежка катастрофа край Асеновград - двама загинаха, трима ранени

Визита.

" Дума ":

Папа Франциск: България постоянно е била мост сред Изтока и Запада

Вашата страна постоянно се е отличавала като мост сред Изтока и Запада, способна да благоприятства срещата сред разнообразни култури, етнически групи, цивилизации и религии, които тук от епохи живеят спокойно дружно. Това съобщи папа Франицск в речта си на площад " Атанас Буров ", където имаше взаимно изказване с президента Румен Радев.

Светият отец кацна на българска земя малко преди 10 часа и на летището бе посрещнат от премиера Бойко Борисов с държавни почести. Двамата имаха диалог на четири очи, след което министър председателят Борисов съобщи, че папата е благословил България и я поздравил за нейните триумфи, в това число за сполучливото европейско председателство през 2018 година, съобщи БГНЕС.

Аз съм набожен човек, българинът е набожен човек. Радвам се и благодаря на всички българи, за разбирането и за тази опция, да посрещна един от знаците на вярата за актуалния свят - Негово Светейшество Папа Франциск. Вярвах, че той ще одобри поканата да посети България, имам вяра, че страната ни ще остави в него спомен за положителни хора, толерантни и миролюбиви, добави Бойко Бойко. Той дефинира визитата на папата като " огромна реклама за България ". А това, че за повторно глава на римокатолическата черква посещава страната ни, означавало, че демократичните процеси са необратими. Според премиера Борисов апостолическото посещаване на папа Франциск е висока чест за България, вдъхновяващо обръщение и поддръжка за мира в района и света.

Протести.

" 24 часа ":

Полиция и митинги в Кърнаре след всеобщ пердах в заведение

Напрежение, митинги и засилено полицейско наличие в Кърнаре. Причината е всеобщо сборичкване нощес, в заведение в обитаемото място.Жителите на Кърнаре излизат за повторно на митинг довечера. Водят с тях и децата. Напрежението там ескалира, след към среднощ нощес група от към 20 мъже от ромски генезис нападнаха с камъни и ножове празнуващи в локално заведение.

Арабаджиеви.

" Монитор ":

Арабаджиеви пазили схемите за данъчни закононарушения в джиесемите си

Семейство Арабаджиеви са пазили схемите за данъчни закононарушения в мобилните си телефони. Това разкриха от прокуратурата по време на правосъдното съвещание за мярката на неотклонение на Ветко Арабаджиев, който късно нощес беше екстрадиран от Испания в България, съобщи Канал 3.

Според държавното обвиняване предприемачите са разпореждали на близки до тях да убеждават обществено слаби лица да стават фиктивни притежатели на кухи компании. Дружествата правили симулативни интервенции, а оборотите им били връщани назад на предприемачите. От прокуратурата показаха още, че злоупотреби е имало и в сдруженията захарен комбинат и " Виктория груп ", които са благосъстоятелност на семейството. В интервала от 2013 до 2018 година Арабаджиеви не са внасяли Данък добавена стойност. В резултат на това вредите за страната били за милиони левове.

" Разбирам обвиняванията, само че не разбирам какво общо имам с тях ", съобщи пред спецсъда Ветко Арабаджиев. Срещу него към този момент има повдигнато обвиняване за управление на образуване незаконна група и пране на пари.

Починал.

" Сега ":

Почина спортният публицист Радослав Янкулов

На 66 години умря Радослав Янкулов - един от емблематичните спортни публицисти, някогашен шеф на Българското национално радио, заяви " 24 часа ".

Янкулов е роден на 11 февруари 1953 година в София. Учи в 7-а гимназия, само че в края на 10-и клас се реалокира в спортното учебно заведение " Олимпийски очаквания ". Завършва ВИФ и публицистика в СУ " Св. Климент Охридски ". През 1976 година постъпва в БНР. В края на 80-те напуща " Хоризонт " и за малко е зам. основен редактор на спортната редакция в Българска национална телевизия.

Продължава кариерата си в няколко частни медии. За две години е началник на пресслужбата на БФС.

Ръководител е на пресслужбата на някогашната Държавна организация за младежта и спорта (ДАМС), когато отпред бе Весела Лечева (2005-2009 г.) Генерален шеф е на Българското национално радио от 23 май 2013 година до 17 май 2016 година

Катастрофа.

" 24 часа ":

Тежка злополука край Асеновград - двама починаха, трима ранени

Мъж и жена са издъхнали на място, а трима други са потърпевши и са откарани в болница след преден удар сред джип " Мерцедес " и лек автомобил " Тойота ", оповестиха от полицията.

Тежката злополука е станала в сектора от кръговото придвижване до КЦМ. Жертвите са от тойотата, а ранените - от джипа.

Предстои да се откри самоличността им. На място са служители на реда, които контролират трафика. От Агенция " Пътна инфраструктура " е основана организация придвижването при 18-и километър да се реализира в двете посоки в едната лента.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР