Вивиан Уестууд изгради името си на модна икона с противоречивите

...
Вивиан Уестууд изгради името си на модна икона с противоречивите
Коментари Харесай

Почина кралицата на британската мода Вивиан Уестууд frognews.bg

Вивиан Уестууд построи името си на фешън икона с спорните си пънк и ню уейв стилове през 70-те години и продължи да облича някои от най-големите фешън звезди. 

Уестууд беше известна със своите флуидни дизайни, тениски с лозунги и непочтително отношение към статуквото. Известен деятел, Вивиан Уестууд извади значими публични проблеми на стилния подиум. Един от тях бяха климатичните промени. Освен изменението на климата, Уестууд стана гласен покровител на освобождението на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, който се бори против екстрадиция в Съединени американски щати

Музеят на Виктория и Албърт, който съхранява някои от нейните произведения, разказва Уестууд като " същинска революционна и бунтовна мощ в модата ".

Родената в Дарбишър Уестууд работи като начална учителка, преди да сътвори магазин за облекла Let It Rock на King`s Road в Челси с тогавашния си сътрудник Малкълм Макларън при започване на 70-те години.

По-късно бизнесът е преименуван на Sex и Макларън стартира да ръководи пънк рок група, формирана от постоянни гости на магазина - Sex Pistols. Те стават известни през 1976 година, носейки дизайни на двамата. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР