Вивиан Уестууд е една от най-емблематичните модни икони на нашето

...
Вивиан Уестууд е една от най-емблематичните модни икони на нашето
Коментари Харесай

Уроците за живота от edna очарователна бунтарка - Вивиан Уестууд на 80!

Вивиан Уестууд е една от най-емблематичните фешън икони на нашето време - дизайнер, деятел, персона!

С каквото и да се захване Вивиан, се трансформира в идея за нея и за всички нейни почитатели.

Моделите на дизайнерката стават все по-екстравагантни, а обществената ѝ ангажираност - все по-активна.

Днес желаеме да ви срещнем с уроците на живота, които тя е събрала през годините, с цел да ги показа с всички нас:

Искай невъзможното. Винаги!

Вдигни летвата над всички останали. Никой не ми е споделил, че ще съм това, което съм. Аз и не чаках това. Просто постоянно съм знаела, че съм родена да бъда невероятна.

Приеми събитията

За мен животът е непрестанно прекосяване през разнообразни стадии. Наясно съм, че всичко има начало и край. Срещаш някого и той те прецаква, не си допадате. Стискате си ръцете и продължаваш напред. Това не е твоят човек, колкото и да се тръшкаш.

 вивиан уестууд Getty/Gulliver

Не бъди нравоучител

Оу, най-страшните. Трудно ми е да поддържам връзка с моделки, публицистите са досадни, снобарите са скучни, гейовете ме нервират, съучениците ми са към този момент превъртели, само че моралистите са най-страшни. Моралът е непристоен като междинния пръст. Всички го размахват като нещо не им е наред.
 Уроци по жанр от 16 вдъхновяващи дами  Уроци по жанр от 16 вдъхновяващи дами  Уроци по жанр от 16 вдъхновяващи дами  Уроци по жанр от 16 вдъхновяващи дами
Не отлагай

Не спирам, не почивам, не отсрочвам. Утре може да припадна в колата или да се удавя във ваната. Затова през днешния ден би трябвало да свърша някоя нелепост.

Не съжалявай

Никога не гледай обратно, в никакъв случай не искай да върнеш времето. Аз не обичам историята, тя така и така е написана по хиляди страници. Моето време в никакъв случай не е било, то постоянно е.

 вивиан уестууд Getty/Gulliver

Не се опасявай

Страхът няма да те избави от гадостите, единствено ще придаде по-гаден усет на обяда ти преди да се върнеш в офиса и да схванеш, че ще те уволнят.

Не пести

Харчи толкоз, колкото имаш. Пестенето е като да бъдеш мишка в ресторант. Имаш задоволително храна към себе си, само че въпреки всичко си мишка. Не е нужно да ви изяснявам.

 вивиан уестууд Getty/Gulliver

Пътувай

Моите пари са в къщи, в облекла, във вечери, даже и във подправени другарства. Но моето благосъстояние е в пътуванията. Не бих могла да ви опиша за тях. Да не би да желаете да го получите наготово?

Любовта постоянно би трябвало да е лесна

Никога не съм правила старания, с цел да получа обич. Защото ще получа трофей. Любовта би трябвало да е лесна и да идва сама. Другото е гонене и обезчестяване, което приключва със самоубийство или в най-хубавия случай с рецепта за по-силни успокоителни.

Обичай се

Дано тази обич да не бъде несподелена. Защото тя е най-голямата. Обичай се, глези се, разхождай се гола, гледай се с часове пред огледалото.

 Getty/Guliver
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР