Вивалди и Хендел предлага тази вечер на ценителите на класическата

...
Вивалди и Хендел предлага тази вечер на ценителите на класическата
Коментари Харесай

Четирите годишни времена - много красота и истинско изпитание за изпълнителя

Вивалди и Хендел предлага довечера на ценителите на класическата музика Софийската филхармония. Диригент на концерта е Константин Илиевски, а солистка е Зорница Иларионова , която гостува в ефира на Радио София преди генералната подготовка.

С неспокойствие чакам концерта довечера в зала " България ", такива дни нормално са доста вълнуващи, минават с доста въодушевление, в подготовка за срещата с прелестната музика и с публиката, показа Зорница:

" Четирите годишни времена " на Вивалди е един от най-големите и известни шедьоври в цигулковото изкуство, доста красива творба, с доста модерно звучене, само че в същото време и едно тестване за изпълнителя, защото цялата палитра от всички страсти и положения, и в механически, и в музикантски проект са налице в това произведение. Трудността е в това да се пресъздаде тази непринуденост, макар наситената трудност.

Зорница Иларионова описа, че през последната година е натрупала доста усещания от доста нови хора, разнообразни музиканти, разнообразни генерации и има доста проекти за взаимни задължения, концерти с тях. Затова и едно от най-хубавите чувства за нея са музикантските срещи в разнообразни точки на света и да споделят музиката дружно. Именно това я прави в действителност щастлива.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР