Vivacom започна да продава годишни, месечни и уикенд винетки, като

...
Vivacom започна да продава годишни, месечни и уикенд винетки, като
Коментари Харесай

Закупилите винетка от Vivacom, получават потвърждение за активиране и напомняне при изтичането ѝ

Vivacom стартира да продава годишни, месечни и уикенд винетки, като всеки клиент, закупил такава, получава удостоверение незабавно на посочения от него имейл и мобилен номер, че е задействана.

Когато винетката изтича, идва увещание от оператора за това. Друго улеснение за клиентите е, че валидността ѝ може да бъде тествана когато и да е на уеб страницата и в Pay by Vivacom.

Винетките могат да се закупят от магазините, на уеб страницата или посредством цифровия портфейл Pay by Vivacom. Те се оферират по оповестените от АПИ цени, като от началото на 2023 година тези цени са по-ниски.

Vivacom е представител и пропагандатор на електронни винетки в партньорство с „ Диджитол Смарт Инфраструктура “ АД (Digitoll).

Дали вашето транспортно средство има нарушаване, обвързвано с винетки или тол такси можете да ревизирате на и като въведете регистрационен номер на автомобила и страната, в която е регистриран.

За неналичието на винетка се начислява такса от 70 лева на ден или санкция от 300 лева, в случай че таксата не бъде платена. Това се случва и на водачи, позволили неточност в изписването на регистрационния номер до три признака или изтърван подобен, при закупуването на е-винетки.

Депутатите да внесат предложение за промени в закона за пътищата, с които да лимитират броя на вероятните санкции за неплатена винетка до 3 на година, изиска и служебният районен министър арх. Иван Шишков.

В края на предходната година омбудсманът Диана Ковачева предложи водачите да бъдат уведомявани в период до 3 работни дни за насъбрани обезщетителни такси към Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), с цел да не бъдат глобени няколко пъти за неточност, която нямат визия, че са позволили. Една от най-честите неточности при покупка на винетка е изписване на писмен знак О вместо цифра 0.

Има случаи, в които санкциите, наложени за сбъркана винетка, са по-високи от цената на самата кола, сподели омбудсманът Диана Ковачева пред депутатите от парламентарната районна комисия, която е отраслова за нужните промени в закон.

Оказа се, хората от две села наоколо до София - Пролеша и Хераково, са с насъбрани големи санкции поради неправилна информация, че няма да дължат такива такса. Така всякога, когато са пътували, са били регистрирани като извършители. Някои от тях имат 350 дневни санкции от по 70 лева, което прави суми от порядъка на 24 500 лева.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР