Vivacom категорично отхвърля твърденията на своите конкуренти A1 и Yettel.

...
Vivacom категорично отхвърля твърденията на своите конкуренти A1 и Yettel.
Коментари Харесай

Vivacom отхвърля опасения на конкурентите си

Vivacom изрично отхвърля изказванията на своите съперници A1 и Yettel. Техните изказвания в отговор на решението на българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) да даде позволение на Vivacom да придобие два кабелни оператора — Нетуъркс и Телнет — са безотговорни и съдържат редица извънредно неточни и подвеждащи изказвания.

Посочва се и че Комисия за защита на конкуренцията е разгледала проблема извънредно деликатно и комисията е излязла с в детайли и изчерпателно решение от 104 страници след детайлно изследване . Vivacom интензивно сътрудничи на Комисия за защита на конкуренцията в хода на изследването и компанията е предоставила и подробни отчети по отношение на двете покупко-продажби , направени от NERA Economic Consulting — водещ интернационален специалист в региона на контрола върху сливанията.
 A1 Group показва дълбоки опасения от ненадейно решение на Комисия за защита на конкуренцията
A1 Group показва дълбоки опасения от ненадейно решение на Комисия за защита на конкуренцията

Решението позволява на Виваком да придобие доминантна позиция на пазара на закрепен интернет и телевизия

Българските пазари на закрепен широколентов достъп до интернет и платена телевизия сa мощно конкурентни , с многочислени пазарни участници, в това число три национални и стотици районни и локални оператори, показват от компанията и изброяват пазарните си дялове, надлежно на закрепен широколентов достъп до интернет от 31% и 33% от пазара на платена телевизия в България (въз основа на броя на абонатите). Уверява и че Vivacom продължава да среща мощна конкуренция на съответните районни пазари, в това число в Северна България. А дават и за съпоставяне други страни от Югоизточна Европа, като Гърция и Хърватия . Задават и въпрос за какво А1 не показва угриженост по отношение на господстващото си състояние в Австрия, нито пък се опълчва дружно с Yettel за обстановката в Сърбия, където на оператора на United Group (SBB) непрекъснато е отказвано навлизането на мобилния пазар.

Според Vivacom изказванията на A1 и Yettel са съгласувани , подвеждащи и не подхождат на констатациите на Комисия за защита на конкуренцията. Съвместният им опит да причислят Булсатком към пазарния дял на Vivacom е изцяло неакуратен и разкрива признаци на скрито споразумение в ущърб на Vivacom.
 Групата PPF Telecom е разтревожена от регулаторно решение, взето в България
Групата PPF Telecom е разтревожена от регулаторно решение, взето в България

PPF Telecom Group има намерение да повдигне тези въпроси пред Европейската комисия, като в това време резервира всички свои права за отбрана

От компанията показват и че в последните години с помощта на забележителните си вложения, не престават да печелят пазарни дялова с натурален растеж, защото дават добра услуга, както се споделя в позицията " великолепно потребителско преживяване ". А след навлизането на United Group равнището на предлаганите услуги и артикули на българския телекомуникационен пазар се било подобрило доста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР