Vivacom е постигнала съгласие да придобие изцяло регионалния доставчик на

...
Vivacom е постигнала съгласие да придобие изцяло регионалния доставчик на
Коментари Харесай

Vivacom купува още един доставчик на телевизия и интернет

Vivacom е постигнала единодушие да придобие напълно районния снабдител на телевизия и интернет " Телнет ", оповестиха от компанията. Сумата не се оповестява, като се чака договорката да бъде завършена през 2022 година

Доставчикът, който се разказва като една от най-големите компании в бранша в България, работи в над 110 обитаеми места в областите Велико Търново, Русе и Габрово. Компанията предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, измежду които MAN услуги, хостинг, колокация, както и на самостоятелни планове за създаване на кабелни системи.
 Vivacom придобива и русенския снабдител на интернет и телевизия NetWorx
Vivacom придобива един от най-големите снабдители на интернет и телевизия в Северна България

Стойността на договорката не е оповестена

Самата " Телнет " започва през 2005 година, като сплотява интернет дейностите на двата най-големи интернет оператора във Великотърновска област - " Маги " ООД и " Го-линк " ООД. За 2020 година тя регистрира доходи в размер на 4,715 млн. лева и облага от 137 хиляди лева За нея работят над 90 души.

Сделката уголемява мощта на Vivacom в Северна България, където операторът към този момент закупи напълно русенския доставик на интернет и телевизия " Нетуоркс-България ". В договорката, чиято стойност не бе оповестена, влизат още и " Онлайн директ ", " ТВН Дистрибуция България " и " Телко инфраструктури ".

През последните месеци българската телекомуникационна компания закупи изцяло капитала и на Net1, ComNet Sofia и N3.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР