Vivacom дари оборудване за интерактивно обучение на Софийската математическа гимназия

...
Vivacom дари оборудване за интерактивно обучение на Софийската математическа гимназия
Коментари Харесай

Vivacom дари интерактивно оборудване за дигитални класни стаи на Софийската математическа гимназия

Vivacom подари съоръжение за интерактивно образование на Софийската математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “ (СМГ), което да подкрепи модернизирането на процеса по подготовка на бъдещите гении на България в региона на математиката, информатиката и високите технологии. Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom, и някогашен ученик на СМГ, връчи подаяние на обща стойност от над 20 хиляди лв., което включва последно потомство интерактивни дъски за цифрови класни стаи. Оборудването към този момент е доставено и незабавно ще бъде конфигурирано в зали за образования по компютърно моделиране и химия и запазване на околната среда. До края на образователната година над 700 възпитаници на гимназията ще имат опция да надградят знанията си, чрез най-новите интерактивни техники за образования и представяне.

„ Математиката, осведомителните технологии и изкуственият разсъдък са топ цели в образованието в международен мащаб, а образованието в България в тези сфери е на извънредно високо равнище. Учениците не просто печелят международни награди, само че в тяхно лице ние би трябвало да виждаме идващото потомство експерти, което решително ще води дигитализацията на обществото и процесите в страната “, показа господин Андреев и добави: „ Потенциалът на гениите на България в региона на точните науки и осведомителните технологии е огромен, само че всички ние би трябвало да ги поддържаме по пътя им на развиване, с цел да могат да доближат върховите си достижения точно тук, в България. Виртуализацията, облачните технологии, интерактивните способи са част от корпоративното ДНК на Vivacom и по тази причина поддръжката ни за СМГ е изцяло естествено продължение на тактиката на компанията за развиване за младите гении и трансформацията на образованието в България. “

Дарението включва 3 интерактивни екрана Prestigio Multiboard, 86-инчови с 4К резолюция и специфични светлинни датчици, които дружно с високата бляскавост и контрастност на екрана разрешават потреблението на дъските даже при ярка слънчева светлина. Сензорните екрани на устройствата са най-хубавите в своя клас и поддържат 20 точки за допиране и 10 точки за по едно и също време писане, в това число функционалност, която разрешава на потребителите да пишат в два разнообразни цвята по едно и също време. Високотехнологичното съоръжение обезпечава опция за образуване на по-ефективен образователен развой, работа в екипи по разнообразни планове, подкрепя проучването на нови езици за програмиране, математически теории, а за какво не и за основаване на нови подходи към създаване на Метавселената.
 Vivacom Vivacom
„ Благодарим на господин Андреев и на Vivacom за поддръжката. Искрено имам вяра, че тясното съдействие сред бизнеса и просветителните институции е основно за обезпечаването на модерна просветителна среда и за внедряването на нововъведения в просветителния развой. Надявам се образецът на Vivacom да бъде последван и от други компании и компании, с цел да може българското учебно заведение да бъде още по-привлекателно за будните и любознателни млади мозъци. Така ще можем още по-успешно да подкрепяме нашите надарени възпитаници да разпрострат своя капацитет и ще им осигурим опция да се съревновават при равни условия със своите връстници от най-развитите страни по света. Благодарение на Vivacom сме още една стъпка по-напред в процеса на рационализация на образователния развой в СМГ “, показа доктор Антоан Тонев, шеф на Софийската математическа гимназия.

За United Group: Базираната в Нидерландия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията работи в осем страни и има над 15 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи за близо 2,6 милиарда евро. United Group обезпечава най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите най-атрактивната селекция на ТВ наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.

От юли 2020 година Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

За Софийска математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “
Софийската математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “ е основана през 1971г. и през днешния ден е едно от водещите учебни заведения в България, което предлага образование отстрани „ Математически “ с необикновен акцент върху математиката, информатиката и естествените науки.

За повече информация: https://smg.bg/
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР