Вицешампионът ЦСКА София използва официалния си сайт, за да отправи

...
Вицешампионът ЦСКА София използва официалния си сайт, за да отправи
Коментари Харесай

ЦСКА София поздрави Димитър Пенев за 72-ата му годишнина

Вицешампионът ЦСКА София употребява формалния си уебсайт, с цел да насочи пожелания във връзка 72-ия рожден ден на именития някогашен състезател и треньор на ЦСКА и националния тим Димитър Пенев, който чества през днешния ден.

Ето какво написаха   " алените ":

Днес своя 72-ри рожден ден чества почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев. Легендата на армейците и българския футбол играе с аления екип сред 1964 и 1977 година, като записва 329 мача и 24 гола.

Като футболист на ЦСКА той печели 7 трофеи на България и 5 пъти победи с Купата на Съветската войска, а като треньор на отбора извежда армейците до 3 шампионски трофеи и 4 купи.

За националния тим на България Димитър Пенев изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на Световните шампионати през 1966, 1970, 1974.

Като селекционер на " лъвовете " той извежда отбора до четвъртото място на Световното състезание по футбол през 1994 година в Съединени американски щати, а също по този начин води тима и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година.

Обявен е за треньор номер 1 на XX век на страната. Награден е с медал " Стара планина " - първа степен. През 2016 година е разгласен за почетен президент на ЦСКА.

Ръководството, спортно-техническият щаб и всички чиновници на Футболен клуб ЦСКА пожелават на Димитър Пенев доста здраве, благополучие и дългоденствие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР