Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер беше нападната късно

...
Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер беше нападната късно
Коментари Харесай

Атентатор натисна спусъка в лицето на вицепрезидента на Аржентина, но пистолетът засече

Вицепрезидентката на Аржентина Кристина Фернандес де Киршнер беше нападната късно нощес с револвер от неидентифицирано лице, демонстрират фрагменти от локален ефирен канал, само че остана невредима и не са били създадени изстрели, предадоха международните организации.

Инцидентът е станал пред дома на Киршнер в Буенос Айрес, където през последните дни се събираха стотици протестиращи, с цел да я поддържат. Киршнер е някогашен президент на Аржентина и сега против нея има дело за корупция, осъществена до момента в който е била държавен глава.



На излъчените по малкия екран фрагменти се вижда по какъв начин мъж насочва револвер в лицето на Киршнер посред тълпата и натиска спусъка, само че револверът засича и не създава изстрел. Това става, когато Киршнер излиза от колата си и е заобиколена от свои последователи. След като е посочен от събралите се хора, нападателят бил арестуван от защитата на вицепрезидентката.

Местни медии оповестиха, че нападателят може да е бразилец. Според едно от най-популярните издания - " Кларин ", името му е Фернандо Андрес Сабаг Монтиел - на 35 години.

Според неофициална информация оръжието е създаден в Аржентина полуавтоматичен диаметър 380 Bersa. Пистолетът е бил с един патрон в цевта и с още 5 в пълнителя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР