Вицепрезидентката Илиана Йотова днес поиска оставката на министър-председателя Николай Денков.

...
Вицепрезидентката Илиана Йотова днес поиска оставката на министър-председателя Николай Денков.
Коментари Харесай

Йотова поиска оставката на Денков

Вицепрезидентката Илиана Йотова през днешния ден изиска оставката на министър-председателя Николай Денков. Причината - вчерашната му имитация в радио изявление, че зърнопроизводителите се държат като " терористи ".

" Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, по този начин се прави в цивилизована страна, това е честен акт ", сподели Йотова в изявление за Българска национална телевизия.

Тя добави, че " има насъскване на производители против преработватели " и че би трябвало да има " консенсусен вид посредством разговор и прелиминарен разбор " да се вземат решение несъгласията сред държавното управление и сектора.

" Играят си със земеделския министър като пинг-понг, аз в случай че бях на негово място щях да се отдръпва ", добави вицепрезидентката.

В изявление през вчерашния ден Денков съобщи: 

" В последните два дни те(зърнопроизводителите - б.р.) започнаха да се държат като терористи. Използват подправени причини, слагат претенции неотложно да се случи това, в случай че не го извършите, ние ще блокираме страната, аз с терористи не договарям. Аз чакам да дойдат на масата и да преговаряме всъщност. "

Йотова даде да се разбере още, че съгласно нея държавното управление на " сглобката " е лишено от лична политическа воля и е заслон за пробутване на разнообразни частни ползи.

" Сглобката " е вид ръководство при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите дейности. Тази смяна е въпрос на смяна за персонална приложимост. Подреди се още веднъж остарелият модел и Николай Денков има персонална заслуга за това. Хората от ден на ден губят доверие в " сглобката ", сподели Йотова.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР