Вицепрезидентът ва Европейската комисия Марош Шефчович и министърът на енергетиката

...
Вицепрезидентът ва Европейската комисия Марош Шефчович и министърът на енергетиката
Коментари Харесай

Шефчович и Новак са обсъдили запора на активи на „Газпром“ в Украйна


Вицепрезидентът ва Европейската комисия Марош Шефчович и министърът на енергетиката на Русия Александър Новак са обсъдели обстановката с активите на „ Газпром “ в Украйна. Европейска комисия са в стеснен контакт както с Москва, по този начин и с Киев, оповестява РИА Новости, базирайки се на източник, осведомен със обстановката.

„ Министър Новак се свърза със заместник-председателя (на ЕК) Шефчович. Европейската комисия подхваща стъпки за определяне на обстоятелствата в контакт с украинските управляващи. Оснаваме в тясна връзка с двете страни “, е споделил източникът в отговор на въпрос по отношение на контактите сред Навок и Шефчович по тематиката за вероятният запор на активи на „ Газпром “.

По-рано министър председателят на Украйна Володимир Гройсман сподели, че управляващите в страната в границите на изпълнителното произвеждане по делото за „ корист на монополно състояние на пазара “ са почнали списък и запор на имущество, което е благосъстоятелност на „ Газпром “.

Под запор, по думите на Гройсман е имуществото на фирмите " Газпром сбыт Украина " и " Международный консорциум по управлению и развитию газотранспортной системы Украины ". Запорирани са също по този начин и скъпите бумаги на института " ЮжНИИГипрогаз " и на " Газтранзит ", като за последната компания бяха направени към този момент изказвания за бъдещето й.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР