Вицепрезидентът на Университета за чужди езици Ханкук в Сеул Чу

...
Вицепрезидентът на Университета за чужди езици Ханкук в Сеул Чу
Коментари Харесай

В Сеул Бойко Борисов бе отличен за принос към българистиката

Вицепрезидентът на Университета за непознати езици " Ханкук " в Сеул Чу Ки-сонг удостои премиера Бойко Борисов с почетен знак за принос към българистиката и развиването на двустранните връзки. Министър-председателят е на публично посещаване в Южна Корея до 28 септември.

От 2005 година В университета в Сеул съществува Катедра по грецистика и българистика в университета, като годишно към 15-20 корейски студенти се записват да учат български език. Днес министър председателят подари на катедрата книги, а студентите от своя страна го удостоиха с плакет за самопризнание за приноса му към развиването на българската студентска стратегия в " Ханкук ".

" Убеден съм, че връзките сред България и Република Корея ще се развият доста бързо в редица сфери след днешните диалози – и в региона на енергетиката, и на туризма, машиностроенето. Затова трябват фрагменти ", сподели пред студентите Борисов, представен от държавната осведомителна работа. Той добави, че е декларирал пред корейския си сътрудник Ли Нак-йон, че нята

Борисов уточни, че през последната година и половина в София се откри Глобалният мозъчен концерн на Китай и бе открит офис на Световната банка. Добави, че предходната година страната ръководи Съвета на Европейски Съюз, а следващата година следва да ръководи Берлинския развой. Премиерът посочи още, че България е получила доста добър сектор в Европейската комисия, а от през вчерашния ден българката Кристалина Георгиева е отпред на Международния валутен фонд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР