Вицепрезидентът на страната направи любопитен коментар за проектокабинета, който Мария

...
Вицепрезидентът на страната направи любопитен коментар за проектокабинета, който Мария
Коментари Харесай

Йотова: Дяволът в проектокабинета Габриел се крие в министрите, които тя ще предложи

Вицепрезидентът на страната направи любопитен коментар за проектокабинета, който Мария Габриел ще предложи.

Отдавна твърдим, че има " черни описи ", нашите сътрудници отричаха, само че Пендаровски стартира да признава, че такива описи съществуват. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Тя дефинира като " унизителна подигравка " думите на президента на РСМ, че " може и да пуснат някои евродепутати ". Йотова напомни изявление от македонска страна, в което връзките ни със прилежащата нам страна са съпоставени с нашествието на Русия в Украйна. " Далеч са от участието си в Европейски Съюз, само че са държава-член на НАТО, по-полека с такива изявления ", предизвести вицепрезидентът. 

" Още в самото начало, когато потегли преговорният развой с РСМ и Албания и му бе обещано му, споделих на албанските ми сътрудници, че не е добре двете страни да върят в пакет. Тогава още нямах поради и езика на омразата, който сега няма никакъв граници, съдейки по нашата обстановка, че вървим в пакет с Румъния. Нямаме безусловно никакви искания към Албания. Може да се отвори междуправителствената конференция, която ще даде формален старт на договарянията им за участие в Европейския съюз. Няма да дадем гласа си за договаряния с РСМ, до момента в който българите не бъдат записани като държавотворен народ в Конституцията на РСМ и правата им да се съблюдават, както на всички други жители в тази страна ", подчерта Илияна Йотова. 

" Имаме доста други лостове, с изключение на в Европейски Съюз, в Съвета на Европа. Също - Съдът в Страсбург, който е основан тъкмо за каузи, свързани с нарушение на човешките права ", разяснява още вицепрезидентът. 

Най-важното, съгласно нея, е болшинство за бюджета, тъй като той е изключително предстоящ от общините, написа novini.bg. 

Според нея, " дяволът " в проектокабинета " Габриел " се крие в имената на министрите, които ще предложи. От това ще зависи и дали ще успее да получи нужната парламентарна поддръжка. Йотова счита, че в случай че съставянето на държавно управление зависи от отстраняването на основния прокурор, това е пагубно поради правилото на разделяне на трите управляващи. " Това е начало на изключитлено деструктивен развой ", добави Йотова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР