Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс ще се придържа към церемониалните

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс ще се придържа към церемониалните
Коментари Харесай

Пенс пренебрегва Тръмп и няма да блокира победата на Байдън

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс ще се придържа към церемониалните си отговорности и няма да блокира в Конгреса потвърждаването на макар натиска на Доналд Тръмп да му помогне да извърнат загубата. Това оповестиха източници пред " Ройтерс ".
 Джеймс Коми: Доналд Тръмп не би трябвало да бъде съден след края на мандата
Джеймс Коми: Доналд Тръмп не би трябвало да бъде съден след края на мандата

Коми бе уволнен от Тръмп през май 2017 година

Държавният глава ускори натиска върху Пенс да блокира одобряването на резултата от президентските избори по време на съвещанието на Конгреса през днешния ден, с цел да остане на власт, откакто десетки правосъдни желае бяха отхвърлени от американския съд.

Пенс, който сподели изключителна преданост към Тръмп по време на четиригодишното безредно президентство, няма проекти да се намеси. Той е споделил пред президента на Съединени американски щати, че няма властта да го направи , макар че поддържа стремежите на Доналд Тръмп.
 NYT: Конгресът би трябвало да стартира импийчмънт против Тръмп, още веднъж
NYT: Конгресът би трябвало да стартира импийчмънт против Тръмп, още веднъж

С държанието си заплашва демокрацията...

Днес Пенс ще ръководи взаимно съвещание на Конгреса , което ще получи , които удостоверяват успеха на Джо Байдън на президентските избори на 3 ноември.

Демократът победи Тръмп с 306 против 232 електорални гласа в Избирателната гилдия и с повече от 7 милиона гласа на националния избор . Тръмп отхвърля да призна провалянето си.
 Тръмп дава обещание
Тръмп дава обещание " адска борба " за президентския пост

Ако демократите " завземат " Сената и Белия дом

Американските щати към този момент потвърдиха резултатите и ролята на Пенс като ръководител на Сената е да отвори пликовете с резултатите в наличието на членовете на Камарата на представителите и Сената, написа в Конституцията на Съединени американски щати.

Тръмп съобщи, че Пенс може да направи повече . Според него вицепрезидентът има властта да отхвърли електорите.
 Вашингтон активизира армията преди митингите на поддръжници на Тръмп
Вашингтон активизира армията преди митингите на поддръжници на Тръмп

Забраниха носенето на огнестрелно оръжие

Вицепрезидентът е отбелязал пред американския водач, че не има вяра, че има властта да блокира одобряването на резултатите , съгласно източник. " Ню Йорк таймс " първи заяви за наличието на диалога.

По-късно в известие Тръмп отхвърли информацията.

" Вицепрезидентът и аз сме в цялостно единодушие, че вицепрезидентът има властта да работи . Нашият вицепрезидент има няколко разновидността според Конституцията на Съединени американски щати . Той може да не сертифицира резултатите и да ги върне на щатите за смяна и узаконяване ", разгласи президентът на Съединени американски щати.

Но съветници оповестиха, че мисленето на вицепрезидента не се е трансформирало.

Около дузина републикански сенатори и десетки републиканци от Камарата на представителите имат намерение да се разгласят срещу потвърждаването на резултатите от Избирателната гилдия . Ходът обаче безусловно няма късмет да спре победоносния поход на Байдън.

Настоящи и някогашни съветници от Белия дом обявиха, че вицепрезидентът възнамерява да извърши церемониалните си отговорности.

Той ще поддържа президента, само че и ще се придържа към Конституцията , сподели някогашен представител на Белия дом, който е в постоянен контакт с екипа на Пенс.

Според източника ролята на вицепрезидента е да отвори пликовете и да прочете наличието в тях.

В понеделник началникът на кабинета на Пенс съобщи, че вицепрезидентът ще съблюдава Конституцията и законодателството на Съединени американски щати.

В петък назначен от Тръмп арбитър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР