Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обвини днес Русия, че се

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обвини днес Русия, че се
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ: Русия се опитва да раздели НАТО

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс упрекна през днешния ден Русия, че се пробва да раздели НАТО чрез енергийните си запаси, нуклеарни оръжия и " напъните си да се меси в изборите в цяла Европа и по света ", съобщи Асошиейтед прес.

Пенс съобщи това във Варшава, откъдето стартира четиридневна обиколка в Европа. По-рано през днешния ден той се срещна със стотици полски военни и с американски бойци, ситуирани в страната. Варшава, която се притеснява от нападателната политика на Русия, желае Съединени американски щати да основат своя непрекъсната база в Полша, отбелязва организацията, написа novini.bg.

Говорейки пред кореспонденти след срещата си с полския президент Анджей Дуда, Пенс удостовери полските страхове, като сподели, че " няма по-надвиснала опасност над Полша от призрака на експанзия от вашия комшия от изток ".

" Москва се пробва да раздели нашия съюз, с петролните и газовите си запаси, с новия си боеприпас от нуклеарни оръжия, с напъните си да се меси в изборите в цяла Европа и по света ", сподели Пенс.

Той посочи още, че Съединени американски щати се стремят към съдействие с Полша в региона на нуклеарната енергетика.

" С неспокойствие чакаме взаимната работа по ограничения за развиване от вас на други източници на сила, като нуклеарната сила ", сподели Пенс, съобщи ТАСС.

Пенс благодари на Варшава от името на Вашингтон, че се опълчва на реализацията на плана за строителство на газопровода " Северен поток 2 " от Русия към Европа. Вицепрезидентът напомни, че Полша към този момент е подписала с американски енергийни компании три контракта, които, както се чака, ще й разрешат след 4 години да получава от Съединени американски щати над 7 милиарда кубически метра природен газ годишно.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати сподели още на конференцията си с Дуда, че Съединени американски щати приветстват решимостта на Полша да " пази телекомуникационния бранш от Китай ", съобщи Ройтерс.

През януари Полша арестува китайски чиновник на китайския софтуерен колос Хуавей и някогашен чиновник на полските сили за сигурност по съмнения в шпионаж.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР