Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс каза, че президентът Доналд Тръмп

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс каза, че президентът Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Майк Пенс: Президентът Тръмп поиска от Ердоган незабавно прекратяване на огъня в Сирия

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс сподели, че президентът Доналд Тръмп е разговарял по телефона с турския президент Реджеп Ердоган и е изискал неотложно преустановяване на огъня в Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Съединените американски щати не са давали зелена светлина на Турция да нахлуе в Сирия ", съобщи Пенс пред кореспонденти в Белия дом.

В телефонния диалог Тръмп е изискал от Ердоган да стартира договаряния с кюрдските сили в Сирия, сподели Пенс, който по разпореждане на президента отпътува за Турция и Близкия изток. "Президентът Тръмп беше доста корав през днешния ден към президента Ердоган ", добави Майк Пенс.

Министърът на финансите Стивън Мнучин, който се причисли към Пенс, сподели че министерството постанова стопански наказания на турските министерства на защитата и енергетиката в отговор на военната интервенция в Сирия. Санкции са наложени и на турските министри на енергетиката, на защитата и на вътрешните работи, чиито активи в Съединени американски щати са замразени и интернационалните им доларови преводи са блокирани.

Санкциите са оповестени с декрет на президента, предвидащ също възбрана за достъп до територията на Съединени американски щати на глобените персони. "Съединените щати считат турското държавно управление за отговорно за ескалацията на насилието от страна на турските сили. То заплашва почтени цивилни и дестабилизира региона ", сподели Мнучин.

"Готови сме да наложим спомагателни наказания на държавното управление на Турция в случай че е належащо ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР