Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс изрази пред гостуващия в Белия

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс изрази пред гостуващия в Белия
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Турция за арестите на американци

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс изрази пред гостуващия в Белия дом турски министър председател Бинали Йълдъръм " дълбока разтревоженост " от арестите на американски жители и на локални чиновници от американските дипломатически задачи в Турция, както и на публицисти и на хора от гражданското общество, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на Белия дом.

Пенс прикани за бистрота и естествени правосъдни процедури при разглеждането на техните каузи.

 Арести на предприемачи и политици в Турция
Арести на предприемачи и политици в Турция

Задържането на 380 предприемачи

Още преди визитата си в Съединени американски щати Йълдъръм разгласи, че ще разисква там и настояването на Анкара Съединени американски щати да ѝ предадат ислямския просветител Фетхуллах Гюлен. От Белия дом обаче не загатват нищо за диалог по тази тематика.

По-рано американски публични лица нееднократно акцентираха, че съдилищата в Съединени американски щати желаят задоволително доказателства, с цел да решат за екстрадицията на Гюлен .

Двамата политици са изразили вяра тяхната среща да помогне за откриването на нова страница в двустранните връзки. Те се съгласили, че сред тях е необходим градивен разговор, както прилича на другари и съдружници по противоречивите въпроси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР