Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще се срещне с члена

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще се срещне с члена
Коментари Харесай

Камала Харис и Бени Ганц обсъждат Газа в понеделник

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис ще се срещне с члена на израелския боен кабинет Бени Ганц в Белия дом в понеделник , оповестява " Ройтерс ". 

Това се случва, до момента в който Вашингтон се стреми да реализира както съглашение за краткотрайно преустановяване на огъня, по този начин и увеличение на потока от помощ за Газа.

Преговорите, за които първо заяви Ройтерс, се чака да обзет няколко съществени казуса. Сред тях са понижаване на палестинските цивилни жертви , освобождение на заложници, арестувани в Газа, и увеличение на помощта за територията, сподели чиновник на Белия дом.

Те също по този начин ще обсъдят обмисляне след края на войната за възкръсване на Газа под палестинската власт.

" Вицепрезидентът ще изрази загрижеността си за сигурността на към 1,5 милиона души в Рафах ", сподели служителят. Израел също има " право да се пази от продължаващите терористични закани на " Хамас ".
 Съединени американски щати доставиха първите колета за Газа по въздух
Съединени американски щати доставиха първите колета за Газа по въздух

35 000 хранителни артикули бяха хвърлени от военни самолети, както Вашингтон даде обещание

Ганц удостовери, че ще се срещне с Харис, както и със съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан и републиканците и демократите в Конгреса на Съединени американски щати.

" Министър Ганц персонално осведоми министър-председателя по негова лична самодейност в петък за желанието си да пътува, с цел да координира известията, които ще бъдат предадени на срещите ", се споделя в изказването.

Припомняме, че в събота американската войска  и филантропичните организации предизвестиха за възходяща филантропична злополука в палестинския анклав, до момента в който Израел продължава с офанзивата си.

Израел стартира офанзивата в отговор на офанзивата на 7 октомври от палестинската въоръжена формация, при която 1200 души бяха убити в Израел и други 253 бяха отвлечени, съгласно израелските данни.

Международният напън за преустановяване на огъня набъбна, , съгласно здравните управляващи в Газа.

Организация на обединените нации предизвести, че една четвърт от популацията е застрашено от апетит.

Съединените щати и други страни чакат помощта да бъде увеличена посредством краткотрайно преустановяване на огъня, което президентът Джо Байдън сподели в петък, че се надява да се случи по времето на Рамазан, който стартира на 10 март.

Преговорите за помирение в споделиха в събота два египетски източника по сигурността. Израелски информативен бюлетин заяви, че Израел няма да изпрати делегация, до момента в който не получи цялостен лист на израелските заложници, които към момента са живи.

Египетските източници споделиха, че делегациите на Израел и " Хамас " се чака да дойдат в Кайро в неделя.
 Американски делегат договаря в Египет и Израел за заложниците
Американски делегат договаря в Египет и Израел за заложниците

Срещите са последните в настоящите договаряния сред Съединените щати, Египет, Израел и Катар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР