Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се срещна с висши ръководители

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се срещна с висши ръководители
Коментари Харесай

Харис предлага помощ на Виетнам срещу Китай в Южнокитайско море

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис се срещна с висши ръководители на Виетнам в сряда, предлагайки поддръжка в няколко основни области , в това число подобряването на морската сигурност в опит, оповестява " Ройтерс ".

Харис предложи повече визити от военни кораби на Съединени американски щати по време на диалозите си с президента на Виетнам Нгуен Сюан Фук, вицепрезидента Во Ти Ан Ксуан и премиера Фам Мин Чин, съгласно чиновник на Белия дом.

Седемдневното пътешестване на Харис до Сингапур и Виетнам е част от по-широка тактика на Съединени американски щати за привличане на съдружници , която Вашингтон се надява да й помогне да оспори възходящата военна и икономическото въздействие на Китай в района .

По време на диалозите Харис предложи на Виетнам ваксини и помощ за справяне с COVID-19 и разгласи стартирането на няколко стратегии за подкрепяне на битката с изменението на климата, съобщи чиновник на Белия дом.

Говорейки в Ханой, Харис съобщи, че е належащо да се усили натискът върху Пекин поради неговите морски искания .

" Трябва да намерим способи да окажем напън, да повишим натиска... върху Пекин да се придържа към Конвенцията на Организация на обединените нации по морското право и да спорен китайския тормоз и несъразмерни морски искания ", сподели Харис по време на среща с виетнамския президент.

За повторно за два дни Харис нападна Пекин .
 Вицепрезидентът на Съединени американски щати нахока Китай за насила и заплашване в Южнокитайско море
Вицепрезидентът на Съединени американски щати нахока Китай за насила и заплашване в Южнокитайско море

" Действията на Пекин не престават да подкопават реда, учреден на правила "

Във вторник в Сингапур Харис упрекна Пекин в насила и заплашване , с цел да поддържа противозаконните си искания в елементи от оспорваното Южнокитайско море. Китай отхвърли нейните мнения, обвинявайки Вашингтон в опит да пробие чеп сред Пекин и неговите съседи от Югоизточна Азия.

Китай е основал военни изкуствени острови в Южнокитайско море, които се пресичат от жизненоважни корабни пътища, на дъното на океан има газови залежи, във водите му богати риболовни зони.

Китай, Виетнам, Бруней, Малайзия, Филипините и Тайван претендират за елементи от водите.

През последните няколко години напрежението сред Китай и Виетнам в Южнокитайско море остана високо и Виетнам безшумно поддържа американската индо-тихоокеанска тактика , защото се заема с твърда линия против Китай в противоречивите води.

Въпреки това, защото конкуренцията сред Съединени американски щати и Китай в Индо-Тихоокеанския район внезапно се изостри , Виетнам се опита да реализира внимателен баланс.

във вторник, откакто посолството на Съединени американски щати във Виетнам съобщи, че е разкрило " аномален здравен случай ", евентуално обвързван с мистериозния Хавански синдром.

По време на забавянето и преди срещата с Харис министър председателят на Виетнам Фам Мин Чин и посланикът на Китай във Виетнам организираха необявена среща , по време на която Чин сподели, че Виетнам не взема страна във външната политика . Китайският дипломат сподели на Чин, че Пекин ще подари 2 милиона дози ваксина против COVID-19 на Виетнам.

Висши чиновници на Белия дом обявиха, че Харис ще реализира баланс по време на срещите си в района , като предлага да опълчване на въздействието на Китай , като в същото време не принуждава нациите да вземат страна сред двете сили .
 Китай скастри US вицепрезидента: Съединени американски щати са
Китай скастри US вицепрезидента: Съединени американски щати са " егоистични " за Афганистан

" Текущите събития в Афганистан ясно ни споделят какви са разпоредбите и редът, за които приказват Съединени американски щати "

Вицепрезидентът на Съединени американски щати разгласи поддръжка за отговора на Виетнам против COVID-19 с даряването на спомагателни един милион дози ваксини Pfizer , с което общото подаяние за страната доближи 6 милиона дози и спомагателни 23 милиона $ в поддръжка на напъните му за битка с пандемия .

След като сполучливо сдържа пандемията през по-голямата част от предходната година, Виетнам от април се бори с. Виетнам има един от най-ниските равнища на имунизация в Азия, като малко под 2% от 98-те милиона души са изцяло имунизирани против COVID-19.

Предложението на Харис да поддържа нарасналата морска сигурност на Виетнам включваше визити на американски кораби и самолетоносачи , сподели чиновник на Белия дом.

Освен това, според от утвърждението на Конгреса на Съединени американски щати, тя предлага разполагането на катера на бреговата защита на Съединени американски щати - флот от 24 патрулни катера, бази, уреди, кейове, образование на правоприлагащите органи и други взаимни действия, които оказват помощ на Виетнам да укрепи морския си флот. сигурност, сподели служителят.

Съединени американски щати също стартираха 5-годишен проек т на USAID на стойност 36 милиона $ , който има за цел да форсира прехода на Виетнам към чиста сила и разгласи по-ниски мита върху износа на Съединени американски щати на царевица, пшеница и свинско месо за Виетнам , с цел да понижи комерсиалния недостиг със страната.

Очаква се Харис също да подпише контракт за ново помещение на посолството на Съединени американски щати в Ханой в опит да разшири връзките сред двете страни.
 TIME: Настоящи и бъдещи съдружници, още ли вярвате на Съединени американски щати?
TIME: Настоящи и бъдещи съдружници, още ли вярвате на Съединени американски щати?

" Изкуството " на Байдън в Афганистан не е " Изкуството на войната " на Сун Дзъ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР