Вицепрезидентът на Организационния комитет за Олимпиадата в Токио 2020 Тошиаки

...
Вицепрезидентът на Организационния комитет за Олимпиадата в Токио 2020 Тошиаки
Коментари Харесай

Подготовката за Олимпиадата в Токио продължава

Вицепрезидентът на Организационния комитет за Олимпиадата в Токио 2020 Тошиаки Ендо съобщи, че подготовката за Игрите продължава по проект, макар разрастващата се зараза от COVID-19.

" Ние от организационния комитет не сме в позицията да отменяме или пренасрочваме Игрите. Окончателното решение ще бъде взето от Международният олимпийски комитет. Ние продължаваме да поставяме всички нужни старания, с цел да стартират Олимпийските игри по проект на 24 юли ", съобщи Ендо.

Президентът на Международният олимпийски комитет (МОК) Томас Бах по-рано през седмицата съобщи, че анулацията на Олимпиадата не стои на дневен ред, само че няколко национални комитета, измежду които на Норвегия, Колумбия и Словения, приканиха към пренасрочването на Игрите.

От управлението на олимпийския комитет на Съединени американски щати пък поддържат позицията на МОК за провеждането по проект на Игрите в Токио 2020. " Съгласни сме с МОК и считаме, че се нуждаем от още експертни отзиви. Няма потребност да се вземат прибързани решения. Има още четири месеца до началото на Игрите ", съобщи президентът на НОК на Съединени американски щати Сюзън Лайънс.

Заради болестта спортът съвсем на всички места по света е спрян, а олимпийските квалификации са прекъснати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР