Вицепрезидентът на Малави и още девет души загинаха при самолетна

...
Вицепрезидентът на Малави и още девет души загинаха при самолетна
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Малави и още девет души загинаха при самолетна катастрофа

Вицепрезидентът на Малави и още девет души починаха при самолетна злополука, заяви малавийския държавен глава Лазарус Чаквера, представен от. 

Отломките от изчезналия през вчерашния ден боен аероплан, с който е пътувал 51-годишният Саулос Чилима, са открити в планински регион в северната част на страната след спасително-издирвателна интервенция, траяла повече от денонощие.

: Malawi’s vice president and nine others were killed in a plane crash. The wreckage of the military plane carrying Vice President Saulos Chilima was located in a mountainous area in the north of the country after 24-hour long search. There were no survivors.
— POWER CORRIDORS (@power_corridors)

Чилима се е качил на борда през вчерашния ден сутринта на летището в столицата Лилонгве за 45-минутен полет към град Музу, ситуиран на към 370 км на север. Ръководителите на въздушното придвижване са споделили на водача да не прави опити за кацане на летището в Мзузу поради неприятното време и слабата видимост и са го посъветвали да се върне назад в Лилонгве, сподели Чаквера. След това контролът на въздушното придвижване изгубил връзка със с кабината и самолетът е липсващ от радарите.

Президентът съобщи, че машината, с която е летял вицепрезидентът, е дребен витлов аероплан на въоръжените сили на Малави. От известия от него регистрационен номер на опашката на самолета излиза наяве, че машината е двумоторен аероплан " Дорние 228 ", доставен на малавската войска през 1988 година, демонстрира информация на уеб страницата ch-aviation.com, база данни с информация за десетки хиляди самолети по света.

На борда на самолета е имало седем пасажери и трима членове на военния екипаж, като никой от тях не е оживял при злополуката. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР