Вицепрезидентът на Хуауей (Huawei) за Европа Ейбрахам Лю обяви, че

...
Вицепрезидентът на Хуауей (Huawei) за Европа Ейбрахам Лю обяви, че
Коментари Харесай

"Хуауей" обеща 5G технологии, "произведени в Европа"

Вицепрезидентът на " Хуауей " (Huawei) за Европа Ейбрахам Лю разгласи, че китайският телекомуникационен колос ще разположи " индустриални единици " на континента, предадоха Франс прес и ТАСС. Това става на фона на напъните на групата да се оправи с американския напън върху страните от Европейски Съюз да забранят компанията.

На банкет в Брюксел, проведен във връзка Китайската нова година, Ейбрахам Лю сподели нощес, че " Хуауей " зает повече от всеки път с Европа.

Той добави, че китайският телекомуникационен колос е решил да вкара индустриални единици в Европа, с цел да има същинска мрежа от пето потомство (5G) мрежа за Европа, основана в Европа. Лю приветства концепцията да прекара идващите 20 години на Стария континент.

Това изказване идва, единствено няколко дни откакто Европейски Съюз отвори отчасти вратите си за " Хуауей ", отбелязва Агенция Франс Прес. Европейски Съюз разгласява предходната сряда серия от строги рекомендации за развиването на 5G мрежата в Европа, с цел да предотврати всеки риск за сигурността, без обаче да отстранява категорично " Хуауей ", подозиран в шпионаж от американците. Публикуването на тези ограничения, които нямат насилствен темперамент за 27-те страни членки на Европейски Съюз, бе предшествано от частичната зелена светлина на английското държавно управление за присъединяване на " Хуауей " в 5G мрежата на Англия.

Разполагането на фабрики в Европа ще способства за убеждаването на страните в Европейски Съюз да се откажат от сурови ограничения против " Хуауей ". Отсега нататък всички погледи са отправени към Германия, която забави решението си за възбрана.

За " Хуауей " работят 13 хиляди души в Европа, като компанията ръководи два районни центъра и 23 проучвателен центъра в 12 страни от Европейски Съюз. Китайският телекомуникационен колос е един от водещите международни снабдители на мрежови технологии и един от дребното, наред с европейските телекомуникационни групи " Нокиа " (Nokia) и " Ериксон " (Ericsson), които могат да изградят 5G мрежи, напомня Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР