Вицепрезидентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Луис де Гиндос заяви

...
Вицепрезидентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Луис де Гиндос заяви
Коментари Харесай

ЕЦБ не може да изключи рецесия

Вицепрезидентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Луис де Гиндос съобщи в понеделник в речта си на 25-ата Euro Finance Week във Франкфурт, че еврозоната не може да изключи опцията за нахлуване в техническа криза в края на 2022 година и началото на 2023 година

Ръстът на заплатите в еврозоната може най-сетне да се ускори , оповестява " Ройтерс ".

Де Гиндос още веднъж удостовери, че войната Русия в Украйна и продължаващата енергийна рецесия са главните рискови фактори за инфлацията , които " остават прекомерно висока ". Той акцентира, че еврозоната " не е била очевидец на толкоз бърза смяна " в цените, откогато е основана, заради което " устойчивият финансов бранш е от значително значение в тези времена ".

Де Гиндос акцентира, че с помощта на решенията за повишение на лихвените проценти " банковият бранш е в добра позиция да устои на стопански разтърсвания ".

" Входящите данни за заплатите и последните съглашения за заплатите демонстрират, че динамичността на заплатите може да се усъвършенства , което изисква непрестанно наблюдаване. Въпреки това към днешна дата инфлационните упования остават. "

Де Гиндос добави, че ЕЦБ ще продължи да покачва лихвените проценти, действайки " внимателно ", с цел да върне инфлацията към задачата от 2%, даже в случай че този развой отнеме " продължен " интервал.
 Съединени американски щати може и да избегнат рецесията през 2023 година, Европа няма този шанс
Съединени американски щати може и да избегнат рецесията през 2023 година, Европа няма този шанс

Прогноза на " Морган Стенли "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР