Вицепрезидентът на Бразилия Амилтон Моурао призна вчера загубата на Жаир

...
Вицепрезидентът на Бразилия Амилтон Моурао призна вчера загубата на Жаир
Коментари Харесай

Бразилският вицепрезидент: Няма смисъл да мрънкаме повече - загубихме


Вицепрезидентът на Бразилия Амилтон Моурао призна през вчерашния ден загубата на Жаир Болсонаро - три дни след оповестяването на изборните резултати и на фона на продължаващите митинги против успеха на левия претендент Луиз Инасио Лула да Силва, съобщи ДПА.

" Няма смисъл да мрънкаме повече - загубихме играта. Няма от какво да се оплакваме ", съобщи някогашният военачалник от армията Моурао пред в. " Глобо ". Той добави, че не има вяра да е имало изборни измами.

Болсонаро получи 49,1% на изборите в неделя и загуби с дребна разлика от Лула, който завоюва 50,9% от гласовете.

Във вторник, в първото си изказване след гласуването, Болсонаро не загатна загубата си и не поздрави Лула, а за следващ път се усъмни в изборната система. В послание към последователите си нощес Болсонаро въпреки всичко прикани протестиращите трети ден против успеха на Лула с пътни блокади да прекратят демонстрациите, откакто в началото изрази схващане за дейностите им. " Затварянето на автомагистрали в Бразилия попречва свободното напредване на хората ", сподели той във видео, оповестено в Туитър. " Трябва да почитате правото на придвижване на останалите - да не приказваме за вредите за нашата стопанска система ", добави той, само че въпреки всичко загатна, че митингите по площади и на други публични места " са част от демократичната игра ".

Пътната полиция в Бразилия записва чера следобяд 150 пътни блокади в разнообразни елементи на страната, оповестява новинарският уебсайт G1. До момента полицията е премахнала 688 блокади.

Многобройни последователи на Болсонаро стачкуваха през вчерашния ден пред казарми из цялата страна и призоваваха военните да се намесят след успеха на Лула, осведоми в. " Фоля де Сао Пауло ". " Не е допустимо Лула да е събрал толкоз доста гласове след свадите за корупция и престоя в пандиза. Трябва да е машинация ", съобщи за ДПА протестиращ от Рио де Жанейро.

Междувременно стотици последователи на Болсонаро подвигнаха ръце в хитлеристки привет и пяха националния химн на митинг пред казармите в Сао Мигел до Оуеште в Южна Бразилия, заяви телевизия " Глобо ". Прокуратурата в бастиона на Болсонаро - щата Санта Катарина, съобщи, че стартира следствие. Възхваляването на нацисткия режим и потреблението на нацистки знаци е закононарушение в Бразилия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР