Вицепрезидентът на БФС - Емил Костадинов, говори за предстоящия извънреден

...
Вицепрезидентът на БФС - Емил Костадинов, говори за предстоящия извънреден
Коментари Харесай

Емил Костадинов с остър коментар за Бербатов и Величков

Вицепрезидентът на БФС - Емил Костадинов, приказва за идния ексклузивен Конгрес, който ще се организира на 12 октомври и разяснява Димитър Бербатов и неговия екип.

“Защо не видяхме стратегия за развиване на българския футбол от нито един от кандидатите за поста на Борислав Михайлов? Не приказвам единствено за кръга „ Бербатов “, само че и за останалите. Тук е мястото да отбележа, че нашата стратегия, която я приехме на предходния конгрес, е изпълнена на 100 %. Нашата неточност обаче е, че не показахме това на медиите. Футболните хора в България обаче знаят, че всичко, което е дадено от нас, е изпълнено. Що се отнася за аматьорския футбол – той е в основата за създаване на футбола в България. Той се състои от над 700 клуба, с помощта на които футболът у нас е жив ", съобщи Костадинов пред Блиц.

"Аматьорският футбол се развива, само че очевидно съперниците ни не са осведомени в елементи. Чух изявления от тяхна страна, че хората, които си давали парите за футбола, били страхливци, което доста ме възмути. Абсурдно е да се твърди, че хората, които дават пари за аматьорския футбол, някой може да ги накара да вършат нещо срещу тяхната воля”.

“Цялата работа ми наподобява на „ Стани ти, с цел да седна аз “. От 20 години съм във футболната администрация – първо в ЦСКА, след това в БФС и в министерството на спорта, и мисля, че още не знам всичко. И няма по какъв начин да знам всичко. Има обаче хора, които дават обещание да оправят футбола ни и потеглят да нападат шефското кресло на БФС, без да имат грам управнически опит. Това е несериозно. Несериозно е да нямаш нито един работен ден и да искаш да станеш президент на БФС. Спомнете си по какъв начин беше при Боби – не беше по този начин, нали. Има си стъпала, по които би трябвало да преминеш малко по малко, преди да се качиш на трона. Това се назовава натурален път на развитие… Извинявайте, само че БФС не е училище… А футболът може да се оправи от всички, а освен от един човек. Що се отнася до решението да напуснеш националния тим – това е персонален акт. Обяснението, че си свалил вечно националната фланелка поради някого или тъй като някой ти е споделил нещо и ти си се засегнал, е също несериозно. Доста бих споделил. По наше време доста играчи се отказваха, тръгваха си, само че след това се осъзнаваха, загърбваха своето его и се връщаха. Правеха го, тъй като България е над всичко. Вие какво си мислите, че до момента в който ние бяхме национали, всичко е вървяло без спънки ли? Я си спомнете какъв брой рецензии отнесохме, преди да се класираме за международното състезание в Щатите. Много рецензии. Направо бяхме съсипвани от рецензии. Тогава на мен и през разум не ми е минавало да се отхвърлям от националния отбор”.

“Аз съм израснал в ЦСКА и с концепцията на ЦСКА. Аз съм бил и не преставам да съм от ЦСКА! Юноша съм на клуба, минал съм през всички обединения. Хора, които са били по една-две години в ЦСКА, да се вършат по-цесекари от другите, не е обикновено. Някак неестествено звучи. Що се отнася до управлението на ЦСКА – босовете вземат решение кого да поддържат. Това е тяхно право. Първо Величков се разгласи за президент, след това се отметна и влезе в кръга на Бербатов. Чух го да приказва – не знаел за договорите, които сме подписвали в БФС за базата и за други неща. Всички контракти се одобряват от Изпълкома, на чиито съвещания той присъстваше. Нали беше член. Но очевидно е спал и се е събудил предходната година. Отделно приказва за липса на добър мениджмънт в БФС. Та той добър ли е в тази област? И в случай че е подобен, за какво напусна една огромна компания, обвързвана с нефт. Или него го “напуснаха”. Ако ние останем на власт, доста неща ще се подхващат. Ще разширяваме активността си и ще надграждаме. И най-важното – ще почистваме грешките, които сме позволили, тъй като безгрешни хора на този свят няма. А дали ще останем на власт – зависи дали още веднъж ще получим поддръжката на “страхливите хора”, както нашите съперници нарекоха тези, които стоят зад актуалното управление на БФС. Преди години инвестирахме доста пари за един план, само че той не се реализира. Надявам се със съдействието на страната най-сетне да имаме прекрасен и съвременен стадион. Мисля, че българският почитател заслужава подобен уют”, добави Емил Костадинов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР