Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира назначаването на Ясен Петров

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира назначаването на Ясен Петров
Коментари Харесай

Атанас Фурнаджиев: Търсихме треньор, който да подмлади националния отбор, да му даде искрица

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев разяснява назначението на Ясен Петров за нов народен селекционер. Бизнесменът разкри какви ще са дилемите на експерта.

" Всички застанаха зад кандидатурата на Ясен Петров. Трима от 6-7 се съгласиха на диалози - Петров, Георги Дерменджиев и Георги Донков. След полемика се обединихме към Ясен Петров. Търсим треньор, който да подмлади състава, да даде път на младите, да даде искрица в националния тим. Сашо Димитров реши, че за момента е по-добре да води младежкия народен тим, знаете, че имахме положителни резултати. Да спрем със спекулациите, че някой се бърка на националния треньор. Това в действителност са спекулации. Никой не се бърка в определянето на състава - няма такова нещо и не е имало! Ясен Петров би трябвало да построи нов гръбнак на националния тим от млади футболисти. Договорът е подобен, с цел да може новото управление да направи промени, в случай че реши. Нямаме футболисти в Англия, Испания, Франция. Новият треньор ще реши кои да предложения в тима, той ще наблюдава подготовката на клубните тимове и формата на съответните футболисти. Ивелин Попов има какво да даде още на националния тим ", сподели Фурнаджиев пред Българска национална телевизия.

" Моето персонално мнение е, че няма смисъл да се избира краткотрайно управление на БФС за пет месеца. Не е съществено да се избере управление за подобен къс интервал. Това е мое персонално мнение, не споделям, че ще го отлагаме. На идващия Изпълком една от точките ще бъде новият конгрес. Как би трябвало да наподобява новият Изпълком? Това зависи от президента, няма по какъв начин да отговоря на този въпрос. Предполагам, че ще има 4-5 кандидатури за президентския пост, всеки от тях ще пристигна със своите екипи ", съобщи още Фурнаджиев.

" Гергинов е кардинален човек, на него не може да му се въздейства, престиж е в съдийството. Убеден съм, че той ще внесе нужното успокоение в българския футбол. Обучението за въвеждането на ВАР системата върви по график, договорите и финансирането са обезпечени ", добави футболният началник.
 От Индия до Бразилия - международен отзив за Ясен Петров
От Индия до Бразилия - международен отзив за Ясен Петров

Очаквано, максимален е ползата в Китай, където Петров е боготворен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР