Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев заподозря задкулисни

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев заподозря задкулисни
Коментари Харесай

Федерацията отвръща на удара, обвини опозицията в задкулисие

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Борислав Кьосев заподозря подмолни игри от страна на инициативния комитет за смяна в ръководството. Той съобщи в предаването „ Златният гейм” по DIEMA SPORT 2, че представителите на така наречен съпротива, които желаят свалянето на Данчо Лазаров, имат концепцията да сложат спонсори-чужденци в Управителния съвет.

Боре Кьосев упрекна Сашо Попов и Владо Николов, че имат други хрумвания, разнообразни от тези, които оповестиха на конференция през миналата седмица. Според него, представителите на Левски и ЦСКА желаят да се домогнат и до зала „ Христо Ботев”.

Самият той обаче не изключи опцията, посредством договаряния да се стигне даже до независимо отдръпване на Данчо Лазаров от президентския пост.

"Не стана ясно какви са тъкмо условията на инициативния комитет, тъй като това са членове на УС и преди няколко дни гласоподаваха да има промени в устава и членовете. УС се бил изчерпил, а на масата на конференцията има хора, които са членове на УС. Ние, членовете на УС, сме във фаза, в която можем да дадем много”, показа Боре Кьосев.

„ Любомир Ганев съзря скрит план, че управителното тяло ще го изхвърли от управлението. Любо Ганев е едно лице, което постоянно ще има място в управлението на волейбола. Той го потвърди с това, че Данчо Лазаров му даде цялостните права да провежда Световното състезание, а то беше регистрирано като по-добре проведено даже от Италия. Това Общо заседание не беше ориентирано към Любо Ганев, а че има в УС членове, които не са дейни в активността на федерацията. Навремето са били дейни, само че в този момент не са. Ние не взимаме пари, ние сме там, поради концепцията. Смятам, че той е леко измамен, че ще бъде изпъден от УС. При последващо заседание той по право може да се кандидатира за президент, в това не виждам нищо неприятно, да се желае смяна в концепциите за управлението.”

„ Смятам, че Владо Николов, който е главен мотор в тази организация, мисли да постави хора-чужденци в управлението на федерацията. Спонсорите на Владо Николов и на Марица Пловдив са били на скрито заседание в къщата на Любо Ганев. Какво вършат те там? Спонсорите? Тези хора няма по този начин да си дадат парите, очевидно има нещо по-тежко, чакам, че на това изключително УС, ще има промени във федерацията, ще излязат на напред във времето хора, които хал хабер си нямат от волейбол.”

„ Мисля, че Владо Николов, в случай че желае промени, да излезе с платформа и да каже какво тъкмо желае да се промени, да видят защо тъкмо става дума. Не може „ дребните клубове”, тези „ мъртвите души”, както ги назовават, федерацията им оказва помощ със средства. Не може да се споделят „ мъртви души”, обидно е да се споделя, че са рекетирани, бити и пребити. Не знаем какво се е обсъждало, Инициативният комитет би трябвало да излезе и да каже какво се е обсъждало на тази среща. От слуховете излиза, че Левски и ЦСКА желаят да вземат зала „ Христо Ботев”, тъй като са без зала и нямало да заплащат нищо. Това е зала, за която федерацията е дала над 600 хиляди лв. за стопанисване. Треньорите щели да получават по една безплатна заплата от федерацията, което е невероятно. Това е същата система, като някой да се изпъчи да каже, че всичко ще е гратис, както споделя нашият министър председател безвъзмезден обяд няма никъде”, добави Боре Кьосев.

„ Като кажат А, да кажат и Б. Нито Сеферинов, нито Илия Динков, нито Любо Ганев са от неработещите хора във федерацията, те са дейни. Трябва да има мандатност в ръководството на федерацията. Сашо Попов е имал опция да се изкаже, влез, гласувай. Аз съм на страната на хората, които милеят за волейбол.”

„ Сашо Попов и Владо Николов ще би трябвало да се потвърждават като ръководители, не виждам нещо да се прави, непрекъснато се приказва, че няма пари. Тези двама основатели, единият е артикул на Данчо Лазаров, даде му цялостен клуб без пари - Левски, Сашо Попов е правоприемник на Зегов, само че не съумяват да развият нещата до момента.”

„ Г-н Лазаров няма да предприеме нещо несериозно и нелегално, както слушам за рекети, обвинявания и побоища. Няма заплашван клуб в България. Владо беше също във федерацията, за какво се отхвърли, той беше на такава служба, той беше квалифициран да бъде новият президент на федерацията. Данчо Лазаров го приготвяше за собствен правоприемник. Владо може да работи, само че би трябвало да се научи на отношение.”

На въпрос, дали Боре Кьосев ще гласоподава на 20 декември против Любо Ганев, т.е. да изиска неговото премахване от федерацията, той отговори: „ Все едно да гласоподавам против мене. Как да гласоподавам за човек, който е престиж, име и може да продължава да работи?”

При какви условия ще остане във федерацията, в случай че Данчо Лазаров бъде освободен? Боре Кьосев сподели: „ Мен ме избра общото заседание да бъде в УС. Мисля, че съм дал своя дан, считам, че в случай че Общото заседание ми гласоподава доверие, да, ще остана. Ако всички кажат, че съм привършен. Благодаря. Мисля, че обединяването е формулата.”

„ Някакви тук дребни заяжданици, за някоя състезателка, тук е това. Поне има по-други сили, които стоят зад тези младежи и задачата им е по-друга, те са настроени един против различен. Аз мисля, че и Любо Ганев е употребен от други хора, от чужденците, които са били в
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР