Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова
Коментари Харесай

Невяна Владинова: Боряна Калейн минава през един предел, през който минават всички големи спортисти

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова е удовлетворена от представянето на Стилияна Николова и Ева Брезалиева в Световната купа по художествена гимнастика.

" Пред родна аудитория е колкото прелестно, толкоз и мъчно. Напрежението е малко повече. Стиляна бе на положително равнище, макар грешката на топка. Смятам, че оценките ще ѝ стигнат за двата финала - на обръч сигурно, уповавам се и на топка. След грешката на топка тя се събра и сподели един неповторим обръч. Това се оцени от съдиите. Ева няма опит колкото Стили. Не е играла на огромни конгреси и надпревари с огромна конкуренция. За нея това е дебют. Беше по-предпазлива след грешката на топка. Спести много от огромните си детайли ", показа тя.

Участничката ни на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а година разясни, че Боряна Калейн е изправена пред основно решение, засягащо професионалната ѝ кариера.

" Боряна Калейн минава през нещо, през което минават всички огромни спортисти. Това е един лимит, след който не си сигурен дали имаш сили и храброст да продължиш. Тя има потребност да се разтовари душевен. Вярвам, че ще откри сили и ще вземе най-хубавото решение за себе си. Ние я поддържаме, каквото и да реши. Всички желаеме още веднъж да я забележим на килима, само че е значимо да се усеща добре с това, което прави ", добави тя.

Невяна Владинова показа, че се вълнува още повече за представянията на състезателките ни в ролята на вицепрезидент на федерацията.

" По-натоварващо е да гледаш надпреварите начело. Когато си откъм гърба знаеш цялата атмосфера и какво се случва. Отпред не знаем нито по какъв начин са загрели, нито по какъв начин е минала тренировката, просто треперим по какъв начин ще ги изиграят. Вълнувам се доста повече. Пожелавам на грациите ни да се провиснал оптимално, да провиснал душите си и да изиграят това, което са изработили досега. Това не е върховата им форма. Надявам се да забележим ансамбъла в най-хубавата светлина ", добави тя.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР