Вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Любо Ганев ще проведе

...
Вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Любо Ганев ще проведе
Коментари Харесай

Любо Ганев: Искам да забравим тази година колкото се може по-бързо

Вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Любо Ганев ще организира диалог със селекционера Силвано Пранди по отношение на идната подготовка и привличането на всички опитни и готови състезатели за идната олимпийска подготовка през януари.

Ето какво сподели Любо Ганев пред медиите след днешната работна среща на БФВ:

"Още не съм приказвал със Силвано Пранди. Но познавайки Силвано като треньор, а и освен той, всеки треньор сигурно ще избра най-добре квалифицираните състезатели за момента, с цел да могат да свършат работа. Да, мачовете се приготвят от треньорите тактически и друго каквото би трябвало, само че в края на краищата срещите се играят от състезателите. Така, че всеки един треньор сигурно ще желае да има най-хубавото, което България има. Със сигурност Силвано е подобен човек, тъй че най-добре квалифицираните хора, които ще бъдат към този миг през декември, те ще играят на квалификацията. И несъмнено, най-мотивираните, тези които желаят да дойдат и да завоюват ".

"Пак ще кажа, желая да забравим тази година колкото се може по-бързо, тъй като имаме едно извънредно значимо съревнование - олимпийската подготовка, на която всички, които са най-добре, би трябвало да излязат там. Ние също би трябвало да създадем един комфорт на хората, които ще играят на тази подготовка, да се усещат оптимално добре, с цел да излязат и да покажат най-хубавото от себе си. Мисля, че няма да има по-голяма мотивация от това един играч да излезе и да играе на Олимпиада, защото по-голяма част от тези състезатели са били най-малко на една Олимпиада и знаят какво е. Знаят, че това е черешката на тортата на един състезател, а и ние като федерация ще се опитаме да ги мотивираме в допълнение, да ги надъхаме и насърчим, с цел да покажат най-хубавото. Ще бъде доста тежко, ще би трябвало да играем най-малко на 80-90%, с цел да можем да реализираме резултат. Иначе, в случай че не играем стимулирани или, в случай че не сме всички дружно, доста мъчно може да стане ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР