Вицепрезидентът на България Илияна Йотова откри 4-ото издание на Мултиевропейското

...
Вицепрезидентът на България Илияна Йотова откри 4-ото издание на Мултиевропейското
Коментари Харесай

Илияна Йотова откри Мултиeвропейското първенство по таекуондо в София

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова откри 4-ото издание на Мултиевропейското състезание по таекуондо, което се организира в хотел Маринела в столицата.

Специални посетители на церемонията бяха посланикът на Република Корея Н.Пр. Ли Хо-Шик, проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента, проф. Даниела Дашева, ръководителят на Световната детска таекуондо федерация Парк Су Нам, както и още доста посетители от бизнеса и политиката от България и чужбина.

Над 1200 състезатели от 36 страни взимат присъединяване в конкуренцията, която се организира от 2-8 юни. За първи път нашата столица е хазаин и на Пара таекуондо Гран при.

" За мен е голяма чест да открия 4-ото издание на шампионата в София. Сигурна съм, че това няма да бъде единствено едно съревнование, това ще бъде празник на духа. Няма да не помни по какъв начин господин Бинев преди няколко месеца разказваше какво следва това лято в София. Хиляди спортисти ще дойдат тук, от стотици страни, както и доста велики персони. Няма да преувелича, в случай че кажа, че това лято е таекуондо лято 2022. Приемете специфичните поздрави от президента Румен Радев, който ще бъде патрон на двете международни шампионати, които ще се проведат в София идващия месец. За него това е голяма чест, горделивост и обвързване. Ние мечтаем България още веднъж да се върне на тези места, които заслужава в доста спортове ", сподели Илияна Йотова.

" Г-жо Йотова, Вашето отношение към спорта изобщо, ни дава вяра и морално ни подкрепя, ние да вървим в вярната посока, тъй като президентската институция демонстрира държавническо отношение. Вие разбирате, че спорта не е единствено медали, той е работа с обществото, с хората, които ние би трябвало да превърнем в модел за подражателство ", показа Слави Бинев пред присъстващите в залата.

Само през първия ден българските таекуондисти завоюваха 5 медала. Надпреварата продължава всеки ден от 9:00 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР