Вицепрезидентът на автомобилната компания Honda предупреди, че ако Великобритания излезе

...
Вицепрезидентът на автомобилната компания Honda предупреди, че ако Великобритания излезе
Коментари Харесай

Honda: Без сделка Brexit ще ни струва десетки милиони

Вицепрезидентът на автомобилната компания Honda предизвести, че в случай че Англия излезе от Европейския съюз без договорка, това ще коства на компанията десетки милиони паундове.

Иън Хауълс съобщи пред BBC, че неналичието на съглашение за Brexit ще навреди на конкурентоспособността на японския колос в Европа. По думите му екипът към този момент се приготвя за подобен вид, въпреки и към този момент да не възнамерява да реалокира английската си централа на друго място. Именно във Англия Honda сглобява модела си Civic.

" Без договорка ще се усили и административната тежест, тъй като ще би трябвало да изготвяме хиляди спомагателни документи, с цел да изпращаме и получаваме артикули от Европа ", добави Хауълс.

" Ще сме в по-слаба позиция, когато се състезаваме с европейските производители, тъй като те няма да са затруднени с мита. Тежестта може да се придвижи и върху английските ни клиенти ", сподели още той.

Други автомобилни колоси с наличие на Острова като Nissan и Jaguar също предизвестиха, че излизане от Европейски Съюз без съглашение ще коства скъпо на локалната промишленост.

Очаква се Англия да напусне съюза през март 2019, само че договорката за връзките по-късно към момента не е подписана.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР