Вицепрезидентът на Атлантическия клуб Елена Поптодорова определи пред решенията на

...
Вицепрезидентът на Атлантическия клуб Елена Поптодорова определи пред решенията на
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Ще продължава гоненето на дипломати

Вицепрезидентът на Атлантическия клуб Елена Поптодорова дефинира пред решенията на Министерство на външните работи за експулсиране на съветски дипломати като скромни на фона на разкритията за дейностите на съветската страна и по-специално на военното ѝ разузнаване на българска територия.
Още по тематиката
Поптодорова счита за малко закъсняла реакцията българска страна и след отравянето на Сергей Скрипал, " когато ние свенливо отказахме да приказваме по случая, както и да предприемем дейности. Всички останали дипломати, към 160 души, бяха експулсирани от страните от Европейския съюз ".

С гоненето на дипломати ще се продължава, до момента в който има мотиви за това, акцентира Поптодорова.

" Очевидно Русия употребява наши уязвимости. Българската уязвимост е тази дълго култивирана безусловна, безкритична религия в това, че Русия е крайното положително ", сподели вицепрезидентът на Атлантическия клуб.

Ние би трябвало да си сложим едни положителни защитни граници - изцяло почтително, и през тях да беседваме с Русия, означи Поптодорова. " Трябва да беседваме с решителност, която да не минава през сантименталността на вяра, на русофилство, на славянство и така нататък "

Министерството на външните работи на България разгласи на 29 април още един съветски посланик (помощник на военното аташе) за личност нон грата и изиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат цялостно подпомагане на българските управляващи в следствието на гърмежите в български оръжейни хранилища, унищожаването на материални доказателства при пожар и отравянето на трима български жители, с цел да може да бъдат разкрити причинителите и предадени на съд.

Министерство на външните работи заяви, че по време на среща с съветския дипломат настоятелно е поискала съветските дипломати да прекратят осъществяването на дейности, несъвместими с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР