Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви пред БНТ, че президентът Румен Радев

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви пред БНТ, че президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Йотова за Гешев: Президентът беше достатъчно ясен в аргументите си

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи пред Българска национална телевизия, че президентът Румен Радев е бил задоволително явен в причините си, с които отхвърли да подпише указа за назначение на Иван Гешев за нов основен прокурор, и е споделил почтено и искрено своето мнение.
Преди дни президентът върна решението на Висшия правосъден съвет, като претекстовете му бяха свързани с неналичието на състезателност в процедурата, защото има единствено един претендент за поста.

Йотова уточни също, че не би трябвало да има опити за въздействие върху Висш съдебен съвет.

Единственото нещо, което желая изрично да ви заявя, че аз в действителност съм от хората, които прекомерно имам вяра и бих желала да работим за действително разделяне на институциите. Това е в основата на демокрацията. Всякакъв опит за въздействие в една или друга посока е прекомерно непростим и не води до нищо положително. Нека Висш съдебен съвет да си вземе своето решение, надлежно и президентът ще реагира съгласно това решение, само че отговорността, той през вчерашния ден доста изрично го съобщи - всеки би трябвало да може да носи отговорността на поста, който заема и аз мисля, че той го потвърждава с държанието си, уточни вицепрезидентът.

Не желая да се наемам нито с прогнози, нито с упования, доста е нажежена ситуацията, всяка една дума се пояснява и превратно, тъй че дано да изчакаме, мисля, че в идващите дни ще станем очевидци на това, което ще се случи, само че президентът имаше своето право и за тези към този момент 3 години, откогато е на този пост, считам, че задоволително е потвърдил, че има силата,мъжеството да отстоява своето мнение, сподели още тя.

Илияна Йотова разяснява и миналите локални избори, като съобщи, че концепцията на президента да се съберат политическите сили и институции, които имат информация за нарушавания, да обсъдят какви промени могат да се създадат е добра, и може да докара до промени и решения на проблемите при осъществяване на избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР