Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в откриването на ХIII-та Световна

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в откриването на ХIII-та Световна
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Целта ни е реална политика за българите в чужбина

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе присъединяване в откриването на ХIII-та Световна среща на българските медии, която се организира под нейния патронаж в Кишинев, Молдова. Събитието, проведено от Българската телеграфна организация и Асоциацията на българските медии, е на тематика " Политики на близостта " и продължава до 8-ми октомври.

" За мен работата с българите в чужбина е държавна политика към всички, които стопански, политически или исторически са се оказали отвън територията на страната, съобщи Йотова. Имам упоритостта да трансформира осъществяването на функционалностите си в освен това от публични визити.

Според вицепрезидента политиката не трябва да бъде „ за “ българите в чужбина, а „ дружно “ с българите в чужбина за България. „ Съхранението и развиването на българските общности в целия свят не е единствено тяхна задача, а национална. Амбицията на нашия президентски екип е действителна политика за българите в чужбина. Не одобрявам да извършвам единствено официално предоставените ми по Конституция правомощия”, сподели Илияна Йотова. „ Не желая повече работа на парче, не е задоволителна нито единствено страстта на носталгията, нито рутината на основаните практики “, добави вицепрезидентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР