Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи сертификати на победителките в инициативата Посланик

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи сертификати на победителките в инициативата Посланик
Коментари Харесай

Илияна Йотова връчи сертификати на победителките в инициативата Посланик за един ден


Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи документи на победителките в самодейността " Посланик за един ден ", проведена от посолството на Англия в София. Със свои есета в надпреварата участваха девойки на възраст сред 15 и 18 години, отговаряйки на въпроса " Ако бяхте дипломат за един ден, какво бихте създали, с цел да има напредък в равенството сред половете ".

9 от участничките в състезанието са определени да бъдат посланици за един ден, в който се срещат с вицепрезидента и вземат участие във конгрес, отдаден на равенството сред половете. Жените-посланици, участващи в самодейността, са от Азербайджан, Бразилия, Хърватия, Финландия, Израел, Мароко, Холандия, Южна Африка и Обединеното кралство.

Вицепрезидентът Илияна Йотова уточни, че това се случва в навечерието на 8-ми март, което е превъзходен мотив да се замислим още един път за ролята на дамите в обществото:

" Темата, върху която сте си избрали да напишете тези прелестни есета, е извънредно настояща. Жалко, че в 21 век още веднъж би трябвало да се връщаме към тематики като равнопоставеност сред половете ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Румяна Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР