Вицепрезидентът Илияна Йотова вижда опасност за потребителите след предупреждението на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова вижда опасност за потребителите след предупреждението на
Коментари Харесай

Илияна Йотова за Лукойл: Чакаме до дни да изникне името на евентуалния купувач, който очевидно е договорен

Вицепрезидентът Илияна Йотова вижда заплаха за потребителите след предизвестието на " Лукойл ", че може да продаде рафинерията " Нефтохим Бургас ". Йотова попита по какъв начин и кой ще подсигурява цените на горивата. Вицепрезидентът разяснява и новото напрежение в ръководещото болшинство, оповестява БНР.

За Илияна Йотова няма нищо изненадващо в информацията за желанията на " Лукойл " да продаде активите си в България – вест, обявена преди седмици от финансовия министър Асен Василев в изявление за изданието " Файненшъл таймс ". За вицепрезидента по-важни са други въпроси – какво ще се случи с рафинерията в Бургас и ще бъдат ли непокътнати хилядите работни места там:  " Как ще осигурят работа за хората, по какъв начин ще бъде непокътната националната ни сигурност, по какъв начин ще бъдат обезпечени доставките и кой и по какъв начин ще подсигурява цените на горивата. Този цирк, който се разиграваше последните два месеца - дерогация с един период, с втори период, ще има, ще няма. Очевидно задачата беше да се заблудят българските жители и да се спести истината. И да не се дава отговор на неуместните въпроси. Според мен това е сюжет с продължение. Чакаме идващите дни да изникне името и на възможния покупател, който явно е контрактуван ".

Вицепрезидентът разяснява и новото напрежение в некоалицията, този път поради освобождението на шефа на болница " Пирогов ": " Това са техни лични безредици, само че аз по този мотив желая да ви напомня един запис, в който господин Василев споделяше, че този, който желае да остане министър, би трябвало с кървавия си автограф да подсигурява чистката във всяко едно отношение на всички постове в страната - да бъдат изчистени, казваше той, на хората на президента и на ГЕРБ. Отговорът ми през днешния ден на вашия въпрос е този - явно шефът на Пирогов е следващият в този лист. "

Инфо: БНР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР